وزیر پیشین مهاجرین: نماینده و سفیر سابق امریکا در مراسم تحلیف «دزد انتخابات» شرکت کردند
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/e219188f96f34b485f69debe5b221487baa082d9-1080x720.jpg?rect=259,94,678,381&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
نور رحمان اخلاقی، وزیر پیشین مهاجرین افغانستان میگوید مایک پمپئو حالا اشرف غنی را «دزد انتخابات» خطاب میکند در حالیکه زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا و سفیر سابق این کشور در افغانستان «وقیحانه» در مراسم تحلیف ریاست جمهوری اشرف غنی شرکت کردند.
مایک پمپئو ، وزیر خارجه پیشین امریکا در مصاحبهای گفته است اشرف غنی خود را رئیسجمهور منتخب میخواند اما او بسیار بدتر از رقیب خود انتخابات را دزدید.
عبدالله عبدالله در انتخابات اخیر ریاست جمهوری افغانستان در سال ۲۰۱۹ رقیب اشرف غنی بود.
آن زمان آقای عبدالله نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را نپذیرفت و در نتیجه او و اشرف غنی به صورت همزمان مراسم تحلیف ریاست جمهوری را برگزار کردند. آقای عبدالله بعدا با امضای توافقنامهای با اشرف غنی، سوگند ریاست جمهوری را کنار گذاشت و ریاست شورای عالی مصالحه افغانستان را بر عهده گرفت.
نور رحمان اخلاقی آن زمان عضو ارشد ستاد انتخاباتی عبدالله عبدالله بود. پس از توزیع قدرت میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله، آقای رحمانی وزیر مهاجرین شد.
آقای اخلاقی در رشته توییتی نوشت که «تقلب و فساد سیاسی مبنای بدبختی امروز ما است و امریکا در زمینه تحمیل غیر دموکراتیک آقایان حامد کرزی و اشرف غنی بر مردم افغانستان مقصر اصلی است.» او تاکید کرده است امریکا در ۲۰۱۹ به درستی میدانست که اشرف غنی برنده انتخابات نیست. به گفته آقای اخلاقی، همه دیپلوماتهای غربی از تقلب تیم اشرف غنی در انتخابات مطلع شده بودند و از این قضیه آگاه بودند.
محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و یکی از حامیان عبدالله عبدالله در انتخابات ریاست جمهوری نیز گفته بود که زلمی خلیلزاد همراه با اسکات میلر، فرمانده ناتو و سفیر امریکا در کابل با زور نظامی تیم داکتر عبدالله را تهدید و اشرف غنی را رئیسجمهور معرفی کرد.
رنگین دادفر سپنتا، مشاور امنیت ملی افغانستان در دوره حامد کرزی نیز گفته است که زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان، تیم رقیب اشرف غنی را "تهدید" کرده بود.
آقای سپنتا گفته است که زلمی خلیلزاد در منزل حامد کرزی، عبدالله عبدالله را تهدید کرد که اگر مراسم تحلیف ریاست جمهوری را برگزار کند علیه او از نیروهایی امریکایی استفاده خواهد شد.
آقای اخلاقی گفته است که در ۲۰ سال حضور جامعه جهانی در افغانستان، امریکا و عوامل آن همیشه منافع شان را بر ارزشهای مردمسالاری و اراده مردم مقدم شمردند. او در ادامه افزوده است که نهادهای بینالمللی نیز به «ساز امریکا رقصید و اما در پایان امریکا، افغانستان و مردمسالاری به دلیل همین محاسبات غلط یکجا شکست خوردند و تروریسم پیروز شد.»