سازمان همکاری‌ اسلامی می‌گوید ممنوعیت تحصیل و کار زنان افغانستان «خلاف قوانین اسلام» است

سازمان همکاری اسلامی ۴ شنبه در مورد ممنوعیت کار و تحصیل زنان در افغانستان ابراز نگرانی کرد. در بیانیه سازمان که به دنبال نشست فوق‌العاده آن در جده صادر شد، آمده که «بستن مکاتب و دانشگاه‌ها به روی دختران و زنان برای مدت نامعلوم در تضاد با اهداف قوانین اسلام و شیوه پیامبر است.»

این سازمان که ۴۸ کشور مسلمان عضو آن است، از طالبان خواست تا به «حقوق بشر، بشمول حقوق زنان و کودکان احترام بگذارد.»

مقامات و سخنگویان طالبان با گذشت نزدیک به دو سال از قدرت‌گیری این گروه می‌گویند که ممنوعیت تحصیل زنان «موقتی» است. به نظر می‌آید که آن‌ها از ابراز مخالفت علنی و دایمی با تحصیل و کار زنان به علت واکنش‌های تند داخلی و بین‌المللی پرهیز می‌کنند.

سازمان همکاری اسلامی از تقبیح ممنوعیت تحصیل و کار زنان در افغانستان خودداری ورزیده و در عوض طالبان را «ترغیب» کرده است که «حقوق زنان را رعایت کند.» به گفته این سازمان، «زنان نقش برجسته‌ای در توسعه اجتماعی و اقتصادی، و ایجاد صلح و امنیت در افغانستان دارند.»

برخی از سازمان‌های بین‌المللی امدادی اعلام کردند که در واکنش به ممنوعیت کار زنان در موسسات بین‌المللی برنامه‌های خود را متوقف کرده‌اند، اما سازمان همکاری اسلامی از این موسسات خواست که «به رغم مشکلات موجود» به ارایه کمک‌های بشردوستانه در افغانستان ادامه دهند.

طالبان بارها از سازمان همکاری اسلامی خواسته است تا حکومت این گروه را به رسمیت بشناسد. اما، بیانیه پایانی نشست جده عربستان نشان می‌دهد که رفتار طالبان با انتظارات این سازمان همخوان نبوده و در حال حاضر طالبان برای این سازمان چیزی بیشتر از «حاکمان برسر اقتدار در افغانستان» نیست.