امضای قرارداد ۴۲ میلیون دالری؛ طالبان از خارجی‌ها پول می‌گیرد و به آن‌ها اجازه شکار می‌دهد

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۲۳

طالبان با امضای قراردادی به ارزش ۴۲ میلیون دالر با گردشگران خارجی، به آنان اجازه داد برخی گونه‌های پرندگان وحشی را شکار کنند.

باختر، خبرگزاری طالبان گزارش داد که طبق این قرارداد، شکارچیان، در فصل‌های مشخص سال می‌توانند پرندگان مهاجر از سایبریا را شکار کنند.

باختر به نقل از یک منبع وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان نوشته است که افغانستان به عنوان یک کشور توریستی، سالانه توریستان زیادی را به سوی خود جلب می‌کند که بیشتر علاقه‌مند شکار پرندگان اند.

در هفته‌های اخیر ویدیوهایی در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد شماری از مقامات طالبان و شهروندان عرب در ولایت هلمند در خیمه نشسته و پرندگان شکاری در اطراف آنها دیده می‌شد. حکومت پیشین افغانستان شکار برخی از پرندگان کمیاب را ممنوع اعلام کرده بود.

در توضیح قانونمند کردن شکار پرندگان به نقل از وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان نوشته شده که توریست‌ها علاقمند شکار پرندگان‌‌ از جمله پرنده‌ای به نام «هوبره» در هرات، فراه، نیمروز و هلمند هستند.

این ولایت‌ها همه‌ساله شاهد حضور گردشگران خارجی به ویژه شهروندان عرب به ویژه شیخ‌های قطری‌ بوده که برای شکار پرندگان‌ نایاب به افغانستان می‌آیند.

رسانه وابسته به طالبان می‌گوید شکار پرندگان طبق قوانین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و اداره ملی حافظت از محیط زیست حکومت طالبان انجام می‌شود.

بر این اساس به شکارچیان شماری از کشورها اجازه داده شده که به افغانستان بیایند و در فصل‌های مشخص سال، پرندگان مسافر را شکار کنند.

رسانه‌های طالبان نامی از این کشورها نبرده‌اند، اما گفته شده این شکارچیان طبق قرارداد موظف شده‌اند که در امور خیریه از جمله ساخت شفاخانه، مکتب، مدرسه، کلینیک و کمک‌های نقدی و غذایی به افراد فقیر نقش داشته باشند.

هر چند این مقام طالبان در وزارت اطلاعات و فرهنگ خاطرنشان کرده که شرایط خاصی برای شکار در نظر گرفته شده است و در صورت تخلف قرارداد فسخ خواهد شد اما طالبان در خصوص این که چگونه و با چه سازوکاری قرار است بر شکار پرندگان توسط گردشگران خارجی نظارت صورت بگیرد، وضاحتی نداده‌اند.

در زمان حکومت پیشین نیز بارها قاچاق حیوانات و‌ پرندگان نادر از افغانستان گزارش شده بود.

با وجود آنکه در حکومت پیشین افغانستان شکار حیوانات و پرندگان کمیاب غیر قانونی و ممنوع اعلام شده بود اما شکار حیوانان و پرندگان کماکان ادامه داشت.

پیش از این، مسئولان اداره محیط زیست و مردم محلی بارها از شکار غیر قانونی و قاچاق حیوانات و پرندگان در ولایت فراه و سایر ولایت‌های غربی کشور ابراز نگرانی کرده بودند.

با بازگشت طالبان به قدرت، این گروه با نشر مکتوب‌های رسمی شکار و قاچاق پرندگان نایاب را ممنوع اعلام کردند اما اکنون با امضای قرارداد رسمی به گردشگران این اجازه را می‌دهند تا با دست بازتری پرندگان وحشی را شکار کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

نگاه ژرف
خبرها
بحث روز
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها