دانشمندان امریکایی از تولید انرژی خورشیدگونه خبر دادند

دانشمندان در آزمایشگاه لارنس لیورمور در امریکا برای اولین بار موفق شدند با همجوشی دو اتم نور، یک اتم متراکم‌تر ترکیب کنند. این همان پروسه‌ای است که خورشید را نیرو می‌دهد و دانشمندان سال‌ها در صدد دستیابی به آن بودند.

در جریان آزمایش، برای مدت کوتاهی انرژی خروجی از همجوشی دو اتم بیشتر از انرژی‌ای شد که برای یکجا کردن آن مصرف می‌شد.

دانشمندان به تاریخ ۵ دسامبر یک لیزر را بر روی یک هدف از سوخت متمرکز کردند تا انرژی را آزاد کنند. بخش انرژی این آزمایشگاه گفت که در جریان این آزمایش انرژی که لیزر انتقال می‌داد ۲.۰۵ مگاژول بود اما وقتی اتم‌ها وصل و متراکم شدند، برای مدت کوتاهی ۳.۱۵ مگاژول انرژی خارج شد - چیزی که به عنوان احتراق همجوشی معروف است.

دانشمندان هسته‌ای خارج از آزمایشگاه این را یک دستاورد بزرگ خوانده‌اند اما گفتند که ارتقا دادن آن برای استفاده در سطح تجاری زمان‌گیر است و نیاز به انجام آزمایشات بیشتری دارد.

تونی رولستون، کارشناس هسته‌ای دانشگاه کمبریج تخمین زد که انرژی خارج‌شده از همجوشی دو اتم تنها ۰.۵ درصد انرژی لازم برای پرتاب لیزرها را که در مرحله اول نیاز بود بیرون داده است. او گفت: «بنابراین، می‌توانیم بگوییم این نتیجه موفقیتی برای علم است اما تا استفاده از آن به عنوان انرژی پاک، فاصله زیادی داریم.»

در کنار دانشمندان هسته‌ای، صنعت برق اما با احتیاط از این گام استقبال کرد. تحلیلگران تاکید دارند که تلاش برای دستیابی به انرژی همجوشی نباید فعالیت‌های دیگر در زمینه تولید انرژی پاک مانند انرژی بادی و خورشیدی را کاهش دهد.

دانشمندان امیدوار هستند تا روزی بتوانند از این انرژی در سطح تجاری استفاده و در مهار تغییرات اقلیمی کمک کنند.