طالبان طرح انتقال آثار باستانی منطقه معدن مس عینک را آماده کردند
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان طرح انتقال آثار باستانی منطقه معدن مس عینک را آماده کرد. دفتر مطبوعاتی معاونت اقتصادی رئیسالوزرای طالبان اعلام کرد که روز چهارشنبه ۹ قوس در جلسهای به ریاست ملا عبدالغنی برادر، درباره این طرح صحبت و به مسئولین هدایات لازم داده شده است.
طالبان در مورد طرح انتقال آثار باستانی منطقه مس عینک توضیح بیشتری ندادهاند.
پیشتر، مسئولان شرکت چینانی امسیسی که قرارداد استخراج مس عینک را گرفته در دیدار با ملا برادر گفته بودند که پس انتقال کامل آثار باستانی منطقه معدن مس عینک، کار استخراج این معدن را آغاز میکنند.
در پی این موضوع، ملا برادر و شماری از وزرای طالبان به ولایت لوگر رفتند و از ساحه معدن مس عینک دیدار کردند. ملا برادر در جریان بازدید از معدن مس عینک گفته بود که آثار باستانی این منطقه حفظ شود و هیچگونه آسیبی به آن نرسد.
طالبان پس از تسلط بر افغانستان، به استخراج منابع طبیعی چشم دوخته و در جریان بیش از یک سال گذشته بارها از مقامات چین خواستهاند هرچه زودتر کار عملی استخراج معدن مس عینک را آغاز کنند.
معدن مس عینک لوگر بزرگترین معدن مس افغانستان و دومین معدن بزرگ مس در سطح جهان است. شرکت پیمان کار چینی امتیاز استخراج این معدن را برای ۳۰ سال در اختیار دارد.
ساحه باستانی مس عینک بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ سال قدمت دارد. باستانشناسان صومعههای بودایی، استوپهها، قلعهها، ساختمانهای اداری و خانههایی در این ساحه را کشف کردهاند. همچنین صدها مجسمه، سرامیک، سکه و نسخه خطی نیز در ساحه مذکور کشف شده است.