دو آوازخوان جوان زن دو آهنگ اعتراضی جدید علیه سیاست‌های طالبان منتشر کردند

فریده ترانه و رامشا شفا، دو آوازخوان زن افغانستان، به همراهی شهرام فرشید، آوازخوان ایرانی، به تازگی دو آهنگ اعتراضی جدید علیه سیاست‌های طالبان در برابر زنان منتشر کردند. این آهنگ‌ها به نام‌های «سکس گروهی» و «بمب» به نقد و نکوهش رفتارهای طالبان در برابر زنان و جامعه می‌پردازد.

در قسمتی از ترانه آهنگ «سکس گروهی» از فریده ترانه،‌ می‌خواند: «با اسم خدا صد رگ گردن ببریدند» و از دیوارهایی سخن می‌زند که طالبان «مابین زنان و قلم و مکتب و فرهنگ» کشیده‌اند.

در ادامه ترانه همین آهنگ می‌آید: «یک عمر فقط در پی اندام زنانند.»

این دو آهنگ تازه به اقدامات گوناگون نفس‌گیر طالبان در برابر زنان اشاره کرده است. چنان‌چه: «صد کودک دختر به زر و‌ زور خریدند.»

افزون‌بر این، در کلیپ آهنگ فریده ترانه، صحنه‌های از خشونت‌های مرتبط با حجاب اجباری و سرکوب معترضان از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران نیز آمده است. عکسی از مهسا امینی،‌ دختر کرد ایرانی که در بازداشت نیروهای گشت ارشاد تهران کشته شد، در آغاز آهنگ به چشم می‌خورد.

آهنگ «بمب»، از رامشا شفا و شهرام فرشید، حکایت «ساختن بمبی» را بازگو می‌کند که «از همه بمب‌ها بزرگ‌تره» و «برای انفجار اون ثانیه‌ها رو می‌شمرن.»

در آهنگ بمب،‌ هنرمند از این‌که جهان صدای ستمبران را نمی‌شود، انتقاد می‌کند و می‌خواند: «حیف که ترانه‌های ما تو گوش دنیا بی‌صداس.»

در کلیپ‌های این آهنگ‌ها نیز صحنه‌هایی از خشونت‌های طالبان را بازسازی شده است. مثلاً کسانی که پوشش شبیه طالبان را دارند و مسلح اند، به کودکانی که ساز دست دارند و می‌نوازند، هجوم می‌برند.

طالبان و محدودیت‌های نفس‌گیر بر زنان و موسیقی

طالبان در بیش از یک سال گذشته، محدودیت‌های نفس‌گیری بر زنان وضع کرده‌اند. زنان از رفتن به کار و سفر بدون محرم و حتی رفتن به حمام زنانه ممنوع شده‌اند. در حال حاضر، مکاتب دخترانه برای دختران بالاتر از صنف ششم بسته است.

در کنار این‌ها، طالبان بارها در برابر زنانی که علیه سیاست‌های این گروه اعتراض کرده‌اند، از خشونت کار گرفته‌اند. در موارد متعدد این گروه مرتکب بازداشت و شکنجه زنان معترض شده است.

همین اکنون شماری از زنان معترض و همکاران‌شان در بازداشت طالبان به سر می‌برند.

هنرمندان افغانستان در حالی آهنگ اعتراضی علیه طالبان منتشر کردند که این گروه مخالف سرسخت شنیدن موسیقی نیز است.

در آخرین مورد، دو روز پیش وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان ویدویی در صفحه توییترش گذاشته است که در آن ممنوعیت پخش مویسقی در مغازه‌ها، رستورانت‌ها و تاکسی‌ها اعلام شده است.