شرکت چینایی: استخراج معدن مس عینک پس از انتقال کامل آثار باستانی شروع می‌شود

شرکت چینایی که قراداد استخراج معدن مس عینک را گرفته،‌ می‌گوید کار عملی این پروژه پس از انتقال کامل آثار باستانی شروع خواهد شد. ملا برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرای طالبان هم در دیدار با اوو مین،‌ معاون اجرایی شرکت ام‌سی‌سی گفته است که طالبان برای آغاز پروژه آمادگی کامل دارد.

ملا برادر در دیدر با معاون شرکت ام‌اسی‌سی تاکید کرده که طالبان برای آغاز کار استخراج این پرژه آماده هرگونه همکاری است.

ساحه باستانی مس عینک بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ سال قدمت دارد. باستان‌شناسان صومعه‌های بودایی، استوپه‌ها، قلعه‌ها، ساختمان‌های اداری و خانه‌هایی در این ساحه را کشف کرده‌اند. همچنین صدها مجسمه، سرامیک، سکه و نسخه خطی نیز در ساحه مذکور کشف شده است.

طالبان پس از تسلط بر افغانستان پیوسته تلاش کرده است چین را به آغاز استخراج معدن مس عینک ترغیب کند. با این حال، مقامات چینی هرازگاهی گفته‌اند که کار عملی این پروژه آغاز می‌شود.

مس عینک در ولایت لوگر موقعیت دارد. قرارداد بهره‌برداری و غنی سازی مس معدن عینک در سال ۲۰۰۸ میان وزارت معدن و نفت افغانستان و شرکت چینی MCC به امضاء رسید.

این معدن بزرگترین معدن مس افغانستان و دومین معدن مس در سطح جهان است. شرکت پیمان کار چینی امتیاز استخراج معدن مس عینک را برای ۳۰ سال در اختیار دارد.

در ماه سرطان، خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت که تلاش و اصرار طالبان به استخراج سریع مس عینک، شهر باستانی کشف شده در ساحه را با خطر ناپدیدشدن همیشگی مواجه می‌سازد.

به گزارش این خبرگزاری، طالبان امیدوار است سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دالر از مس عینک به دست آورد. این گروه اکنون می‌خواهد روند استخراج را تسریع کند.