اداره محیط زیست طالبان: با حضور در نشست اقلیمی میتوانستیم آسیبپذیری کشور را انعکاس دهیم
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/0bbf7c8b71d77a0141c0c9ca073c83a09cbf97e4-473x1024.jpg?rect=0,367,468,263&w=1763&h=992&fit=crop&auto=format)
روحالله امین، یکی از مسئولان اداره محیط زیست طالبان میگوید نمایندگان افغانستان در صورت حضور در نشست اقلیمی میتوانستند آسیبپذیری کشور را انعکاس بدهند. او گفت که افغانستان برای سازگاری با تغییرات اقلیمی نیازمند انتقال تکنالوژی و جلب و جذب کمکهای مالی و ظرفیتسازی است.
به گفته آقای امین، اداره حفاظت از محیط زیست طالبان در «صندوق اقلیم سبز» ۱۱ برنامه محیط زیستی در بخش زراعت، تنوع حیات، آب و انرژی آماده کرده است.
آقای امین در نشست مطبوعاتی روز چهارشنبه ۱۸ میزان، در خصوص شرایط تطبیق این پروژهها و این که این برنامه در چه زمانی مطرح شده است اطلاعاتی نداد. او گفت که افغانستان در صورت اشتراک در نشست کوپ ۲۷ میتوانست تا نیازمندیهای خود را در رابطه با تغییرات اقلیمی براساس تحقیقات انجام شده ارایه کند.
به گفته این مقام طالبان، محور برنامه افغانستان بر مساله سازگاری با تغییرات اقلیم استوار بوده چرا که افغانستان سهمی بسیار ناچیز در آلایندگی منجر به تغییرات اقلیمی داشته است.
مطابق با آماری که از سوی سازمان ملل ارایه شده است مردم و اقتصاد افغانستان تنها ۰.۰۳ درصد از کل انتشار گازهای گلخانهای جهان را تشکیل میدهند.
این میزان به صورت سالانه تنها ۰.۲۸ تُن دی اکساید کربن تولید شده کل جهان را تشکیل میدهد که بسیار کمتر از میانگین جهانی ۴.۷۹ تُن است. در این بین کشورهایی چون قطر با انتشار ۳۷.۲۹ آلودهکنندهترین کشور محسوب میشود.
آقای امین میگوید که افغانستان در صورت حضور در اجلاس اقلیمی در شرمالشیخ میتوانست آسیبپذیری افغانستان را انعکاس بدهد و مساله سازگاری با تغییرات اقلیمی را مطرح کند.
او گفت که افغانستان برای سازگاری با تغییرات اقلیمی نیازمند انتقال تکنالوژی و جلب و جذب کمکهای مالی از طریق مکانیزمهای جهانی تغییرات اقلیمی و ظرفیتسازی است.
عزیزالرحمن، رئیس اداره محیط زیست طالبان نیز در این نشست مطبوعاتی گفت که مساله محیط زیست یک مساله جهانی است و نتایج تغییرات اقلیم محدود به افغانستان نیست. او تاکید کرد که به این قضیه باید به عنوان یک مساله انسانی نگریسته شود نه یک موضوع سیاسی.
بیست و هفتمین نشست تغییرات آبوهوایی سازمان ملل با حضور نمایندگان نزدیک به ۲۰۰ کشور جهان روز یکشنبه در شهر شرمالشیخ آغاز شد.
یکی از موضوعات بحث، کمک مالی کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر است که در برابر تغییرات اقلیمی آسیبپذیر اند.
به رسمیت شناخته نشدن طالبان از سوی جامعه جهانی باعث شده تا نمایندگان این گروه نتوانند در بسیاری از نشستهای مهم جهانی اشتراک کنند.
پس از آنکه مساله اصلاح نظام مالی بینالمللی برای حمایت از کشورهای آسیبپذیر در این اجلاس مطرح شد، وزارت خارجه طالبان با انتشار پیامی، به کشورهای اشتراککننده در نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل در شرمالشیخ مصر گفت که افغانستان امسال بیش از ۲ میلیارد دالر از تغییرات اقلیمی آسیب دیده است.
این وزارت خواستار کمکهای عمرانی به افغانستان شد.
برخی از کشورهای در حال توسعه در نشست اقلیمی شرمالشیخ گفتند که تغییرات اقلیمی به اقتصادشان آسیب رسانده و کشورها و شرکتهای مقصر باید این خسارات را جبران کنند.
در نشست تغییرات اقلیم در مصر، برخی از کشورهای جزیره کوچک چون باربادوس، آنتیگوا و باربودا خواستار بازنگری گسترده وامهای توسعه بینالمللی و اخذ مالیات حداقل ۱۰ درصدی از سود شرکتهای سوخت فسیلی شدند.
در همین حال برخی از کشورهای توسعه یافته نیز خواستار اصلاح نظام مالی بینالمللی برای حمایت از کشورهای آسیبپذیر به دلیل تغییرات اقلیم و گرمایش زمین شدند.
به گفته نمایندگی سیاسی ملل متحد در افغانستان این کشور در حالی که ششمین کشور آسیبدیده از اثرات تغییرات اقلیمی در جهان شناخته میشود اما کمترین آمادگی را برای مقابله با خطرات دارد.