طالبان از احیای دوباره اتاق تجارت و صنایع زنان افغانستان خبر داد
وزارت صنعت و تجارت طالبان از احیای دوباره اتاق تجارت و صنایع زنان افغانستان خبر داد. این وزارت میگوید اتاق تجارت و صنایع زنان با حمایت کمیسیون اقتصادی این گروه احیا شده است. به گفته طالبان، زنان سرمایهگذار از تمام ولایات در چارچوب این اتاق که یک نهاد رسمی است، فعالیت میکند.
طالبان پس از تسلط بر افغانستان، نهادهای مربوط به زنان از جمله وزارت زنان را لغو کردند. در بیش از یک سال گذشته صدها هزار نفر از جمله زنان سرمایهگذار به دلیل سیاستهای سختگیرانه طالبان وظایف خود را ترک و هزاران نفر شغل خود را از دست دادند.
با این وجود، وزارت صنعت و تجارت طالبان روز شنبه در خبرنامهای میگوید تلاش کرده است تا مطابق به شریعت اسلامی زمینه و محیط سالم سرمایهگذاری و تجارتی را برای زنان فراهم کند.
اخیراً کمیته بینالمللی صلیب سرخ اعلام کرد که با تسلط طالبان، نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر کار خود را از دست دادهاند. به گفته این نهاد، ۹۰ درصد افراد کمتر از ۱.۹ دالر در روز درآمد دارند.
طبق آمار این سازمان، کودکان یتیم و زنان بیوه جزء آسیبپذیرترین اقشار بوده که اغلب قادر به خوردن یک وعده غذایی در روز هم نیستند.
علیرغم حذف زنان از نهادهای دولتی و محدودیت بر کار زنان، وزارت صنعت و تجارت طالبان مدعی است که در یک سال گذشته زمینه برگزاری نمایشگاههای متعدد را برای زنان تجارتپیشه فراهم کرده است.
این وزارت خانه تاکید کرده است که در صورتی که نهادهای تجاری و سرمایهگذاری بینالمللی در چارچوب شریعت اسلامی و با هماهنگی اتاق تجارت و صنایح زنان افغانستان کار کنند، به نفع بخش خصوصی است.
ماه گذشته، نمایندگان بسیاری از کشورها در نشست شورای امنیت سازمان ملل که درباره زنان، صلح و امنیت برگزار شده بود، از وضعیت زنان در افغانستان ابراز نگرانی کردند.
سازمان عفو بینالملل نیز در ماه میزان سال جاری گفت که طالبان با به کارگیری خشونت و ایجاد ترس سعی میکند تا زنان و دختران را از زندگی عمومی حذف کند. به گفته این سازمان، نقص حقوق زنان و دختران مانند محرومیت از کار و تحصیل، شکنجه و بدرفتاری با زنان فعالیت آزادانه آنها را به شدت محدود کرده است.