دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل: درآمد کشاورزان تریاک در افغانستان سه برابر شده است
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل میگوید که در یک سال گذشته درآمد کشاورزان تریاک در افغانستان با جهش از ۴۲۵ میلیون دالر به ۱.۴ میلیارد دالر، سه برابر شده است. این سازمان سهشنبه، ۱۰ عقرب، در گزارش تازهاش از افزایش ۳۲ درصدی کشت خشخاش در افغانستان نیز خبر داده است.
رهبری طالبان در ماه اگست سال جاری کشت خشخاش را در افغانستان ممنوع اعلام کرد.
با این حال، دریافتهای این سازمان نشان میدهد که قاچاق مواد مخدر از افغانستان پس از تسلط طالبان بر کشور به طور بیوقفه ادامه دارد.
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل گفته است که در پی ممنوعیت کشت تریاک از سوی طالبان، درآمد کشاورزان از فروش این مواد مخدر افزایش یافته است.
این سازمان با اشاره به درآمد ۱.۴ میلیارد دالری از فروش تریاک، گفته است که این رقم ۲۹ درصد مجموع ارزش کشاورزی در افغانستان را تشکیل میدهد.
این در حالی است که پارسال تولیدات تریاک ۹ درصد ارزش محصولات کشاورزی افغانستان را تشکیل میداد.
سازمان ملل همچنان تصریح کرده است که که کشت خشخاش در افغانستان به ۲۳۳ هزار هکتار زمین افزایش یافته و این کشور را سومین منطقه بزرگ کشت این بته خوانده است.
به نقل از گزارش، غاده ولی، مدیر اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد، با راهاندازی این بررسی جدید، گفته است رویدادهای کشف و ضبط در سراسر افغانستان نشان میدهد که قاچاق مواد مخدر بیوقفه ادامه دارد.
ولی افزود که کشاورزان افغان در دام اقتصاد غیرقانونی مواد افیونی گرفتار شدهاند.
این مقام سازمان ملل تاکید کرد: "جامعه بینالمللی باید برای رفع نیازهای حاد مردم افغانستان و افزایش واکنشها برای جلوگیری از قاچاق هروئین و آسیب رساندن به مردم در کشورهای سراسر جهان تلاش کند."
این در حالی است که طالبان متهم است که منابع مالی خود از راه کشت و قاچاق مواد مخدر تامین میکند.
چندی پیش رحمتالله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان در واکنش به فرمان منسوب به رهبر طالبان در مورد ممنوعیت کشت مواد مخدر گفته بود: "اکثر عاملان کشت و قاچاق مواد مخدر قطعا رهبران طالبان هستند."