بی‌بی‌سی: با تداوم اعتراضات در ایران، نیروهای امنیتی خسته به نظر می‌رسند

بی‌بی‌سی انگلیسی در تحلیلی می‌گوید خیزش‌های مردمی به یکی از جدی‌ترین تهدیدها علیه موجودیت رژیم ایران تبدیل شده است. این رسانه به نقل از شاهدان گفته نیروهای امنیتی ایران خسته به نظر می‌رسند و اگر اعتراضات با همین شدت ادامه پیدا کند، سرکوب مردم برای دولت دشوارتر می‌شود.

نهادهای حقوق بشری می‌گویند که تا کنون بیش از ۲۰۰ نفر در خیزش‌های مردمی ضد حکومتی در ایران کشته شده و هزاران نفر نیز بازداشت شده‌اند.

دولت ایران از روز اول اعتراضات، محدودیت‌های گسترده‌ای را برای استفاده از اینترنت وضع کرده است.

به گفته نت بلاکس، سازمان مردم‌نهادی که بر امنیت سایبری و حکومتی اینرنت را نظارت می‌کند اینترنت موبایل چند روزه به طور کامل در ایران قطع شد.

در شرایط حاضر، شهروندان ایران تنها در ساعات محدودی در طول روز به اینترنت دسترسی دارند.

معترضان علاوه بر استفاده از اینترنت برای دسترسی به اخبار بدون سانسور، از ابزارهای آنلاین برای ارسال فیلم های اعتراضی خود به رسانه‌های خارج از کشور استفاده می‌کنند.

دولت ایران همچنین انستاگرام و واتساپ را که از محبوب‌ترین پلتفورم‌های ارتباطی و انتشار اطلاعات در ایران است، مسدود کرده است.

در حالی که محدودیت‌های وضع شده بر چرخش اطلاعات باعث شده تا گزارش رویدادها بیش از پیش دشوار شود اما ایرانی‌ها همچنان موفق شده‌اند ویدیوهایی را منتشر کنند که تصویری از اتفاقات داخل کشور را نشان می‌دهد.

فیلم‌هایی که از ده‌ها شهر و شهرستان منتشر شده نشان می‌دهد که اعتراضات هنوز در بسیاری از شهرهای ایران ادامه دارد.

به گفته بی‌بی‌سی، نیروهای امنیتی با قساوت بیشتری معترضان در استان‌های کردستان و سیستان و بلوچستان را سرکوب کرده‌اند.

با مرگ مهسا امینی ۲۲ ساله که در بازداشت پولیس اخلاقی ایران کشته شد، ایران وارد فصل جدیدی از اعتراضات، اعتصاب و کنشگری شده است.

بسیاری از جنبش‌های آزادی‌خواه و مدافع حقوق بشر با شعار «زن، زندگی، آزادی» همبستگی خود را از اعتراضات مردمی در ایران اعلام کرده‌اند.
ده‌ها هزار شهروند ایرانی از زمان آغاز خیزش‌های مردمی در بسیاری از کشورهای اروپایی دست به راه‌پیمایی و تظاهرات زدند و از سیاست‌های سرکوب‌گرانه رژیم حاکم در ایران ابراز انزجار کردند.