هفته سوم اعتراضات سرتاسری در ایران؛ جامعه جهانی شماری از مقامات جمهوری اسلامی را تحریم کرد
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fi.afintl.com%2Fimages%2Frdk9umy0%2Fproduction%2Ffcf6a59b545789e78303307053b8615bbe9ed0db-690x394.jpg%3Frect%3D0%2C3%2C690%2C388%26w%3D992%26h%3D558%26fit%3Dcrop%26auto%3Dformat&w=2048&q=75)
با افزایش سرکوب معترضان از سوی جمهوری اسلامی برخی از کشورهای غربی تحریمهای تازهای را علیه نهادها و مقامات رژیم ایران در پیوند با پایمال شدن حقوق بنیادین شهروندان ایران وضع کردهاند. در همین حال برخی از کشورهای اروپایی بر افزایش فشارهای بیشتر علیه حکومت ایران تاکید کردهاند.
اعتراضات ضد حکومتی در ایران، در واکنش به مرگ مهسا امینی که در بازداشت پولیس اخلاقی جان باخت سپرد، به بیست و یکمین روز متوالی خود رسیده است.
یک سخنگوی سازمان ملل در واکنش به گزارش عفو بینالملل درباره استفاده از سلاحهای سنگین در سرکوب اعتراضات زاهدان به ایران اینترنشنال گفت: «مخالف استفاده از گلوله جنگی هستیم. از مقامهای ایران خواستهایم تا اجازه دهند مردم مسالمتآمیز تظاهرات کنند و از زور نامتناسب استفاده نکنند.»
وزارت خزانهداری امریکا نیز روز پنجشنبه ۱۴ میزان اعلام کرد که هفت مقام جمهوری اسلامی را به دلیل قطع دسترسی به اینترنت و سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز در پی کشته شدن مهسا امینی تحریم کرده است.
همچنین دولت کانادا روز دوشنبه ۱۱ میزان از اعمال تحریمهای تازه علیه نهادها و شخصیتهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا، با اعلام این خبر گفت که اعمال تحریمهای جدید، واکنش دولت اتاوا به نقض حقوق بشر در ایران از جمله مرگ مهسا امینی در بازداشتگاه «پولیس امنیت اخلاقی» است.
در همین حال اتحادیه اروپا نیز در حال بررسی تحریم مقامات ایرانی دخیل در سرکوب اعتراضات اخیر به شکل ممنوع کردن سفر و مسدود کردن داراییهای آنهاست.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه ۱۴ میزان بار دیگر از جمهوری اسلامی خواست تا بلافاصله اعمال خشونت علیه معترضان در ایران را متوقف کند.
حسین عبداللهیان، وزیر خارجه ایران در پاسخ به این اظهارات گفت: «اگر اتحادیه اروپا بر اساس اتهامات بیاساس و در جهت ترغیب آشوبگران و تروریستهایی که جان و مال مردم ایران را هدف قرار دادهاند اقدام سیاسی شتابزدهای کند، به آن پاسخ متقابل میدهیم.»
با وجود سرکوب شدید و خشن اعتراضات مردمی در ایران در آخرین موارد از گردهماییهای مردمی، جمعی از جوانان محلات تهران در اطلاعیه جدیدشان خواهان همبستگی و تظاهرات در روز شنبه ۱۶ میزان شدهاند.
آنان در اطلاعیهشان گفتهاند که «بر سر عدالت و آزادی ذرهای مماشات ندارند»
جمهوری اسلامی تاکنون با استفاده از بدترین روشهای سرکوب تلاش کرده تا با ایجاد جو ترس به اعتراضات پایان بدهد.
کشته شدن نیکا شاکرمی ۱۷ ساله و سارینا اسماعیل زاده ۱۶ ساله دو دختر نوجوان معترض در روزهای جاری واکنش بسیاری را در شبکههای اجتماعی برانگیخته است.
پولیس ایران نه تنها درباره نحوه کشته شدن این دو دختر وضاحتی نداده است بلکه با تهدید اعضای خانواده نیکا خواسته تا از آنها اعتراف اجباری بگیرد.
در همین حال رئیس کل دادگستری استان البرز مدعی شده که سارینا اسماعیل زاده نیز همچون نیکا شاکرمی از پشتبام سقوط کرده و جان خود را از دست داده است.
نهادهای حقوق بشری ناظر گزارش دادهاند که دستکم ۱۵۰ نفر از زمان آغاز اعتراضات در ایران توسط نیروهای امنیتی کشته شدهاند.
معترضان خشمگین به صورت پیوسته در شهرهای مختلف در میادین، خیابانها و دانشگاهها و مکاتب زیر فشار بازداشت و تهدیدات جانی به طور پیوسته شعار عدالت و آزادی سرداده و از ادامه اعتراض دست نکشیدهاند.