تغییرات پس از مرگ ملکه بریتانیا، از سرود ملی، پول و پاسپورت،‌ تا یونیفرم پولیس و امضای شاه

ستار سعیدی

سردبیر ارشد

کمتر کسی در بریتانیا، زندگی بدون ملکه الیزابت و عکس‌های او را به خاطر دارد. نام الیزابت حدود یک قرن با حافظه مردم این کشور گره خورده است. از زمانی که الیزابت الگزاندر مری در سال ۱۹۵۲ جانشین پدرش شد و ملکه الیزابت دوم لقب گرفت، نام و عکس او بخش ثابت زندگی مردم این کشور بوده است.

حالا با مرگ الیزابت دوم،‌ تغییرات زیادی باید انجام شود، برخی با سرعت و بعضی دیگر به مرور زمان.

در اولین قدم،‌ سرود ملی بریتانیا تغییر می‌کند و به نسخه‌ای بر می‌گردد که پیش از سلطنت الیزابت دوم رایج بود.

مطلع سرود ملی بریتانیا "خدا ملکه ما را نگه دارد" است که با مرگ او "خدا شاه ما را نگه دارد" شده است، اما ریتم و کمپوز سرود، فرقی نمی‌کند.

بانک‌نوت و سکه در بریتانیا و چند کشور دیگر که ر‌ییس دولت‌شان ملکه بود، با عکس الیزابت دوم نشر می‌شده است. از این پس عکس چارلز سوم بر روی پول‌ها جایگزین می‌شود و پول‌های قدیمی به مرور زمان جمع می‌شود. این کار ممکن است چند سال طول بکشد.

به همین صورت، تکت پستی (تمبر) هم که با عکس ملکه نشر می‌شد، به عکس شاه جدید تغییر می‌کند.

پاسپورت بریتانیا که در چند دهه گذشته به نام ملکه الیزابت دوم و از سویی "اداره پاسپورت علیا حضرت" صادر می‌شد، از این پس به نام شاه چارلز سوم و از سو "اداره پاسپورت اعلی‌حضرت" تغییر می‌کند.

نشان سلطنتی بریتانیا در هفت دهه گذشته ER بوده است که مخفف عبارت لاتین Elizabeth Regina به معنای ملکه الیزابت است. این نشان از این پس CR می‌شود به معنای شاه چارلز (Charles III Rex).

شاه چارلز سوم پرچم مخصوص خودش را خواهد داشت که بر روی موتر مخصوص او نصب می‌شود و زمانی که او در کاخ باشد،‌ اهتزاز آن پرچم، نشانه حضور او در کاخ خواهد بود.

چارلز سوم همچنین باید امضای خود را هم تغییر دهد و یک عنصر شاهی به آن اضافه کند.

یونیفورم پولیس بریتانیا هم باید به مرور زمان تغییر کند. همچنین مدال‌ها و نشان‌های افتخار سلطنتی که دارای عکس یا نشان سلطنتی ملکه بوده است.

پادشاه بریتانیا،‌ شاه ۱۴ کشور دیگر از جمله کانادا، استرالیا و نیوزیلند نیز است؛ با روی‌کار آمدن چارلز سوم،‌ بسیاری از این تغییرات در آن کشورها هم باید روی دهد.