خبرگزاری فرانسه: بسیاری از ساکنان بگرام به دلیل فروپاشی اقتصادی از این ولسوالی کوچیدهاند
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/f405d9e2dced0e0c2d9f0f904151934a7142e80f-660x287.jpg?rect=75,0,510,287&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که یک سال پس از خروج نیروهای امریکایی از پایگاه هوایی بگرام، نیمی از ساکنان این ولسوالی در جستجوی کار به کابل یا جاهای دیگر نقل مکان کردهاند. میدان هوایی بگرام در پروان موقعیت دارد و در دو دهه گذشته یکی از پایگاههای مهم امریکا در افغانستان بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، فروپاشی اقتصادی در ولسوالی بگرام نشان میدهد که چگونه چرخش ثروت در افغانستان به شدت با جنگ و کمکهای خارجی مرتبط بوده است.
در زمان حضور نظامی امریکا در افغانستان، بگرام محل استقرار دهها هزار نیرو و پیمانکار بود و این شهر بهعنوان مرکزی برای تجارتهای بود که به پایگاه خدمات رسانی میکرد.
اما هفتهها قبل از پایان رسمی حضور نظامی واشنگتن در افغانستان در آگست سال گذشته، نیروهای امریکایی پایگاه هوایی بگرام را در تاریکی شب ترک کردند.
بعد از گذشت یک سال، این پایگاه نظامی توسط طالبان تصرف شده است.
سیفالرحمن فیضی، یکی از ساکنان این شهر، گفت: «امروز، من بیکار هستم. من چیز زیادی در مورد سیاست نمیدانم، اما خروج نیروهای امریکایی از پایگاه یک ضرر اقتصادی بزرگ است.»
فیضی زمانی که در این پایگاه مشغول به کار بود، روزی ۳۰ دالر درآمد داشت، اما حالا به گفته او هیچ کسی به این شهر نمیرود و همه چیز خراب شده است.
در سایه پایگاه هوایی بگرام که نمادی قوی از دو دهه جنگ ایالات متحده در افغانستان بود مجموعههای مسکونی و تفریحی مانند حوضهای آببازی، سینما و اسپا ساخته شده بود.
خبرگزاری فرانسه مینویسد فروپاشی اقتصادی شهر در هیچ کجا به اندازه بازار اصلی مشهود نیست.
بسیاری از دکانها و انبارهای تدارکاتی بسته شدهاند و آنهایی که باز ماندهاند شاهد کاهش شدید فروش بودهاند.
شاهولی، صاحب یک مغازه خوراکه فروشی گفت که بین ۲۰ تا ۳۰ هزار افغانی در ماه عواید داشت اما امروز به سختی میتواند اجاره خانهاش را بپردازد.
او در حالی که تسبیحهای خود را در دست گرفته بود به خبرگزاری فرانسه گفت: «با به قدرت رسیدن طالبان، دیگر جنگ نیست، اما تجارت از بین رفته است.»
هنگامی که ارتش ایالات متحده از افغانستان خارج شد بسیاری از سختافزارهای نظامی خود را برد اما تنها تجهیزات غیرنظامی را در منطقه بگرام رها کرد.
برای چندین ماه، این شهر توانست در یک تجارت پررونق ضایعات رونق بگیرد، اما ساکنان میگویند که اکنون عمر کوتاه این تجارت نیز به سر رسیده است.
در حال حاضر مغازههایی که تجهیزات باشگاه پرورش اندام، جنراتور و پرزهجات موتر را میفروشند یا بسته شدهاند یا سفارشات کمی دریافت میکنند.
بسیاری از کسانی که در این پایگاه کار می کردند نیز به دلیل ترس از انتقام گیری از سوی طالبان، از کشور گریختهاند.
فیضی گفت: «نیمی از مردم رفتهاند، شهر خیلی خالی است.»