سیاست همسو با چین؛ طالبان تجارت رمز ارز در سراسر افغانستان را ممنوع کرد
طالبان تجارت رمز ارز در سراسر افغانستان را ممنوع کرد. طبق گزارشها، نیروهای طالبان چندین فروشنده را در ولایت هرات به دلیل سرپیچی از دستور توقف تجارت رمز ارز دیجیتال بازداشت کردهاند. تاکنون تنها کشور چین، تجارت رمز ارز را کاملا غیر قانونی اعلام کرده است.
تبدیل سرمایه به رمز ارز این امکان را به متقاضیان میدهد که به دور از تحریم های اعمال شده بر طالبان سرمایه خود را در خارج از مرزهای افغانستان نگهداری کرده و از دسترس طالبان حفظ کنند.
بلومبرگ مینویسد که مطابق با گزارشی که سال گذشته توسط شرکت تحقیقاتی منتشر شد، افغانستان را به عنوان یکی از ۲۰ کشور برتر جهان از نظر پذیرش رمز ارز رتبهبندی کرد.
در حالی که کشورهایی مانند سنگاپور و ایالات متحده در پی سقوط بازاری که حدود ۲ تریلیون دلار ثروت را از بین برد و چندین شرکت برجسته را به ورشکستگی کشاند، این دو کشور تنها مقررات ارزهای دیجیتال را تشدید کردند.
در این بین ممنوعیت کلی تجارت رمزارز اقدام بسیار نادری است.
طالبان نیز اکنون مانند چین که در سپتمبر سال گذشته تمام تراکنشهای رمزارز را غیرقانونی اعلام کرد تجارت رمزارز را کاملا ممنوع اعلام کرده است. طالبان ارزهای دیجیتالی را جعلی و کلاهبرداری خواندهاند.
سید شاه سعادت، رئیس تحقیقات جنایی در فرماندهی پلیس در هرات گفت: «بانک مرکزی به ما دستور داد تا همه صرافان، افراد و تاجران را از تجارت ارزهای دیجیتال متقلبانه مانند آنچه که معمولاً بیت کوین نامیده میشود، متوقف کنیم.»
به گفته او ۱۳ نفر دستگیر شدند که بیشتر آنها به قید وثیقه آزاد شدند.
در حال حاضر بیش از ۲۰ تجارت مرتبط با رمزنگاری در هرات، سومین شهر بزرگ افغانستان بسته شدهاند.
طالبان در ماه فبروی گفت این موضوع را که آیا رمزارزهای دیجیتالی میتوانند تحت رویههای مالی اسلامی مجاز باشند یا خیر، مورد بررسی قرار خواهند داد.
به نظر میرسد که طالبان در این مدت زمان در حال بررسی همه گزینهها برای احیای اقتصاد فروپاشیده افغانستان به دنبال خروج نیروهای ایالات متحده از افغانستان بودند و پس از این که دیدند تجارت دیجیتالی کالاهای ارزی سودی برایشان ندارد آن را ممنوع کردند.
برخی از علمای دینی قبلا پیشبینی کرده بودند که طالبان استفاده از رمزارز را ممنوع میکنند زیرا تجارت آن که دارای عناصر شرطبندی و عدم اطمینان است در برداشت اسلامی مورد نظر طالبان «حرام» پنداشته میشود.
با این حال، سایر کشورهای با اکثریت مسلمان رویکرد ملایم تری در قبال تجارت سرمایه به روش دیجیتالی اتخاذ کردهاند.
در این بین امارات متحده عربی به تجارت کریپتو در منطقه آزاد دبی اجازه میدهد و به همین صورت بحرین از سال ۲۰۱۹ سیاستهایی را برای پشتیبانی از داراییهای دیجیتال اتخاذ کرده است.