امریکا از کمک ۱۵۰ میلیون دالری برای توانمندسازی زنان و کاهش فقر در افغانستان خبر داد
وزیر خارجه امریکا اعلام کرد این کشور برای توانمندسازی زنان و بهبود امنیت غذایی مردم افغانستان ۱۵۰ میلیون دالر کمک میکند. آنتونی بلینکن در توییتی نوشت که این کمک از طریق سازمان ملل برای افزایش فرصتهای آموزشی، توانمندسازی زنان و بهبود امنیت غذایی در افغانستان به مصرف خواهد رسید.
آقای بلینکن افزود: «ما میتوانیم از طریق اداره توسعه بینالمللی امریکا و سایر شرکای جهانی برای کاهش بحران اقتصادی به مردم افغانستان کمک کنیم.»
امریکا این مبلغ را در یک سالگی خروج از افغانستان اعلام کرد. با خروج نیروهای امریکا و ناتو از افغانستان در اگست ۲۰۲۱، حکومت افغانستان سقوط کرد و طالبان قدرت را بدست گرفتند. طالبان به محض تحکیم قدرت، زنان را از عرصههای عمومی حذف کردند. در پی تسلط طالبان، فقر به گونه بیسابقه در افغانستان افزایش یافت و طبق امار سازمانهای بینالمللی بیش از نیم جمعیت افغانستان به کمکهای فوری بشردوستانه ضرورت دارند.
این کمک در حالی از سوی امریکا اعلام شد که روز شنبه ۲۲ اسد، گروهی از زنان در اعتراض به سیاستهای طالبان بار دیگر در کابل به جادهها آمدند و خواستار تامین حقوق زنان شدند. نیروهای طالبان اما با شلیکهای هوایی اعتراض زنان را مثل ماههای گذشته سرکوب و شماری از زنان معترض را لت و کوب کردند.
اداره توسعه بینالمللی امریکا میگوید از مجموع ۱۵۰میلیون دالر، مبلغ ۳۰ میلیون آن را برای حمایت از برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان افغانستان اختصاص داده است. طبق اعلامیه این اداره، این بودجه از طریق سازمان ملل متحد (زنان سازمان ملل متحد) برنامهریزی و اجرا خواهد شد.
اداره توسعه بینالمللی امریکا در اعلامیهای گفته است که ۸۰ میلیون دالر را برای بهبود امنیت غذایی افغانهای آسیبپذیر اختصاص داده و این بودجه نیز از سوی اداره خوراکه و زراعت سازمان ملل در افغانستان به مصرف خواهد رسید.
در این اعلامیه آمده است که اداره توسعه بینالمللی امریکا و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) توافقنامهای ۴۰ میلیون دالری را برای افزایش حمایت بینالمللی از کودکان افغان به ویژه دختران نوجوان امضا کردهاند.
به گفته این سازمان، پس از مسدود شدن مکاتب دخترانه توسط طالبان، این توافقنامه جدیدترین سهم ایالات متحده امریکا در بخشهای معارف افغانستان است. طبق این توافقنامه، یونسیف صدها هزار خانواده آسیبپذیر افغان را کمک خواهد کرد تا فرزندان آنها به دلیل بحران اقتصادی از آموزش محروم نشوند.
در جریان یک سال گذشته، طالبان مکاتب دخترانه بالاتر از دوره متوسطه را بستند، زنان را از ادارات دولتی اخراج کردند و با اعمال مقررات سختگیرانه زنان را از عرصههای عمومی حذف کردند.
در پی خروج آشفته امریکا از افغانستان که منجر به سقوط دولت افغانستان و تسلط طالبان شد، شمار زیادی از مقامات پیشین امریکا و نیز فعالان حقوق بشر، ایالات متحده را مقصر وضعیت بحران جاری در افغانستان میدانند.