۲۴مین سالروز کشتار مزار شریف؛ "هزارهها بهدلیل تعلقات قومی و مذهبیشان قتلعام شدند"
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/7d7c2242bb86c146d27e85e98089d4e11275e730-1024x681.jpg?rect=0,53,1024,576&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
کاربران شبکههای اجتماعی ۲۴مین سالروز کشتار غیرنظامیان بهدست طالبان در شهر مزار شریف را گرامی داشتند. علیمیثم نظری، مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغانستان در صفحه توییتر گفته که طالبان در این روز هزار غیرنظامی هزاره را بهدلیل تعلقات قومی و مذهبی شان قتل عام کردند.
طالبان پس از ورود به شهر مزار شریف در ۱۷ اسد ۱۳۷۷، دست به کشتار گستردهای غیرنظامیان زدند.
نهادهای حقوق بشری در گزارششان از این رویداد گفتهاند گروه طالبان با تصرف دوباره شهر مزار شریف در سال ۱۳۷۷ دست به "کشتار هزاران غیرنظامی" ساکنان شهر زد.
دیدبان حقوق بشر در گزارشی گفته است که کشتار شهر مزار شریف توسط طالبان در"انتقام" از کشته شدن دو هزار تن از نیروهای این گروه در ثور ۱۳۷۶ بود که پس از تصرف شهرهای مزار شریف و شبرغان کشته شدند.
علیمیثم نظری، مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغانستان در صفحه توییتر گفته است که طالبان در این روز هزار غیرنظامی هزاره و شیعه را قتل عام کردند.
به گفته آقای نظری این جمعیت بهدلیل تعلق تباری و مذهبیشان کشته شدند و این رویداد باید به عنوان یک نسلکشی به رسمیت شناخته شود.
علیمیثم نظری هشدار داده است که امروز بار دیگر مردم افغانستان با رویدادهای مشابه به دست طالبان روبرو هستند.
طالبان همچنین متهم هستند که با ورود به کنسولگری ایران در شهر مزار شریف، مرکز ولایت بلخ در شمال افغانستان ۸ دیپلمات و یک خبرنگار ایرانی را تیرباران کردند. هرچند گروه طالبان هرگز مسئولیت قتل این دیپلوماتها را به عهده نگرفته است.
برخی از کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی با روایت آخرین پیام محمود صارمی، خبرنگار ایرانی که در این روز کشته شد، یاد او را گرامی داشتهاند.
اسما قائدیزاده در فیسبوک نوشته است: "امروز سالروز کشته شدن خبرنگار و هشت دیپلومت ایرانی در حمله وحشیانه طالبان به کنسلگری ایران در مزار شریف است.
خانم اسما با انتقاد از اعلامیهای که وزارت خارجه ایران به این مناسبت نشر کرده، میگوید در این اعلامیه طالبان محکوم نشده و از عاملان این رویداد تروریستی به صورت مجهول یاد شده است.
وزارت خارجه ایران دیروز با انتشار بیانیهای خواستار شفافسازی درباره قتل دیپلماتهایش در مزار شریف و روشن شدن ابعاد این رویداد شد.
این وزارت گفته است که با ورود طالبان به مزار شریف در سال ۱۳۷۷، بر خلاف تعهدات اخلاقی و بینالمللی، نمایندگی ایران در این شهر مورد حمله قرار گرفت.