وزارت دفاع هند: هفت کشور از جمله امریکا به خرید جنگندههای هندی "تجاس" علاقه نشان دادهاند
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/a13b92feb7345e7ef405d7d8fc2aa4a33b6d9e19-3501x2403.jpg?rect=0,218,3501,1969&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
وزارت دفاع هند میگوید پیشنهاد فروش ۱۸ جت جنگنده "تجاس" را به مالزیا داده و آرژانتین، استرالیا، مصر، امریکا، اندونزیا و فیلیپین نیز به این جت ابرازه علاقه کردهاند. دولت هند سال گذشته قراردادی ۶ میلیارد دالری با شرکت هوانوردی دولتی هندوستان برای ۸۳ فروند از این جتها منعقد کرد.
قرار است تحویل دهی این جنگندههای تک موتوره سبک از سال ۲۰۲۳، چهار دهه پس از تایید آن در سال ۱۹۸۳، شروع شود.
وزارت دفاع هند به پارلمان این کشور گفت که شرکت هواپیمایی هندوستان در اکتبر سال گذشته به درخواست پیشنهادی از سوی نیروی هوایی سلطنتی مالزیا برای ۱۸ جت پاسخ داد و پیشنهاد فروش نوع دو سرنشینه تجاس را داد.
آجی بات در پاسخی کتبی به نمایندگان پارلمان هند گفت: "کشورهای دیگری که به هواپیمای تجاس علاقه نشان دادهاند عبارتند از: آرژانتین، استرالیا، مصر، ایالات متحده آمریکا، اندونزیا و فیلیپین."
او گفت که این کشور همچنین در حال کار بر روی ساخت یک جت جنگنده رادارگریز است، اما بهدلیل نگرانیهای امنیت ملی از ارائه جدول زمانی خودداری کرد.
بریتانیا در ماه اپریل اعلام کرد که از برنامه هند برای ساخت جتهای جنگنده خود حمایت خواهد کرد. هند در حال حاضر ترکیبی از جنگندههای روسی، بریتانیایی و فرانسوی دارد.
روزنامه تایمز هند ماه گذشته گزارش داد که این کشور بهدنبال تعدادی از سانحههای مرگبار، تا سال ۲۰۲۵ جنگندههای روسی میگ-۲۱ دوران شوروی سابق را زمینگیر میکند.
دولت نارندرا مودی، نخستوزیر که مشتاق کاهش اتکای هند به تجهیزات دفاعی خارجی است، تلاشهای دیپلماتیک برای صادرات این جتها را انجام داده است. جنگندههای تجاس لحاظ طراحی و چالشهای دیگر زیر سوال رفته و زمانی از سوی نیروی دریایی هند بهدلیل سنگین بودن، رد شد.