یک مولوی پاکستانی: برای متقاعد ساختن طالبان به بازگشایی مکاتب دخترانه، همسرم را مثال آوردم
مولانا طیب، یک عضو هیئت علمای پاکستانی پس از سفر به کابل میگوید که به طالبان گفته است باید مکاتب دخترانه را بازگشایی کند. آقای طیب میافزاید که برای متقاعد ساختن طالبان به بازگشایی مکاتب، از همسرش به عنوان مثال یاد کرده و گفته است که او قرآن را به زبان پشتو ترجمه کرده است.
روز دوشنبه هفته گذشته یک هیئت علمای دینی پاکستان به رهبری مفتی تقی عثمانی به کابل آمد و گزارش داده شد که متقاعد ساختن طالبان پاکستانی به آتشبس و دست برداشتن از جنگ علیه اسلامآباد هدف این سفر بوده است.
این هیئت که به دعوت طالبان افغانستان به کابل سفر کرده بود، در کنار دیدار با نور ولی محسود، رهبر طالبان پاکستانی، با رهبران طالبان افغانستان نیز دیدارهایی داشته است.
هیئت مذکور روز جمعه به پاکستان برگشت. مولانا طیب، یک رهبر مذهبی بانفوذ از خیبر پختونخوا و نواحی قبیلهای که عضو این هیئت نیز بود، میگوید: «در دیدارمان با طالبان افغانستان، تأکید کردیم که باید مکاتب دخترانه را باز کنید تا آنها بتوانند آموزش ببینند. من به آنها مثال زدم و گفتم که من هم ملا هستم اما دختر خواهر من در حال حاضر به عنوان جنرال در ارتش پاکستان خدمت میکند.»
مولانا طیب به طالبان گفته است یک زن در پاکستان قرآن را به زبان پشتو ترجمه کرده است. او افزود: «این زن همسر من است.» او همچنین گفت که همسرش کتابی به زبان پشتو برای کمک به دیگران برای درک قرآن نوشته است.
مولانا طیب گفت: «اگر او به مکتب نمیرفت و تحصیل نمیکرد، چگونه میتوانست به قرآن و دین ما خدمت کند.»
او گفت که به طالبان توصیه کرده است به همه دختران اجازه دهند به مکاتب خود بروند.
زندگی زیر سلطه طالبان برای زنان افغانستان دشوار شده است. آنان حق کار، آموزش و رفت و آمد در بازار و جامعه را از دست دادهاند.
چندی پیش، مارکس پوتزل، معاون یوناما در افغانستان هنگام نشر نخستین گزارش حقوق بشری این سازمان از زمان تسلط طالبان گفت که محروم شدن زنان و دختران از حقوق اساسیشان، یکی از برجستهترین تخطیهای حقوق بشری صورت گرفته از سوی طالبان در افغانستان است.
طالبان تاکنون به توصیه و تقاضای هیچ فرد، گروه، سازمان داخلی و بینالمللی و کشورها برای بازگشایی مکاتب دخترانه توجه نکرده است. بیش از ۳۱۵ روز میشود که دختران بالاتر از صنف شش از رفتن به مکاتب و آموزش، محروم شدهاند.
اما مولانا طیب از زبان طالبان میگوید که مکاتب دخترانه به زودی بازگشایی خواهد شد.
او میگوید: «طالبان از پیشنهاد ما مبنی بر بازگشایی مکاتب دخترانه قدردانی کردند و به ما اطمینان دادند که به زودی مکاتب و دانشکدههای دخترانه را باز خواهند کرد تا زنان بتوانند طبق قوانین شریعت تحصیل کنند.»