نزدیک به ۳۰۰ هزار تن غله‌ در بمباران نیروهای روسی در اوکراین نابود شده است

تاراس ویسوتسکی، معین وزارت زراعت اوکراین می‌گوید که در نتیجه بمباران هفته گذشته ارتش روسیه، نزدیک به ۳۰۰ هزار تن غله در انبارهای بندر میکولایف اوکراین از بین رفته است. به گزارش رویترز، او روز شنبه گفت که انبارهای تخریب شده محل نگهداری غلات عمدتاً گندم و جواری بوده است.

جنگ در اوکراین تنگناهایی بر عرضه و توزیع جهانی مواد غذایی ایجاد کرده است زیرا بسیاری از مواد اولیه غذایی از این کشور اروپای شرقی به دیگر کشورهای اروپا و جهان صادر می‌شود.

اوکراین به کشورهای غرب آفریقا نیز غلات و دیگر مواد غذایی صادر می‌کند.

نیجریه، سنگال و گینه از جمله کشورهایی هستند که واردات زیادی از اوکراین دارند.

محدودیت‌های ناشی از درگیری بین روسیه و اوکراین باعث شده تا قیمت مواد غذایی به خصوص غلات در بازار جهانی افزایش زیادی داشته باشد.

در این بین کشورهایی که به کمک‌های بین‌المللی غذایی وابسته هستند بیشتر از همه آسیب می‌بینند.

سازمان‌های بشری از تشدید بحران غذایی در سراسر دنیا هشدار داده‌اند.

مطابق با گزارش‌ها در نتیجه بدترین خشکسالی در چهار دهه گذشته و افزایش شدید قیمت مواد غذایی ناشی از جنگ در اوکراین، تقریباً نیمی از مردم سومالی با کمبود شدید مواد غذایی مواجه شده‌اند.

در همین حال سازمان جهانی غذا اعلام کرد که به خاطر کمبود جهانی غذا برای کمک به ۸ میلیون انسان گرسنه در افغانستان پول کافی ندارد.

لوسین کریستین سخنگوی صلیب سرخ در افغانستان اعلام کرد که همزمان با ادامه بحران مواد غذایی در جهان قیمت آرد گندم در بازارهای این کشور ٤٧ درصد افزایش پیدا کرده است.