بریتانیا و سازمان ملل حکم اعدام سربازان بریتانیایی در منطقه دونباس اوکراین را محکوم کردند

بریتانیا صدور حکم اعدام برای دو اسیر بریتانیایی را که در صف ارتش اوکراین می‌جنگیدند نقض فاحش کنوانسیون ژنو و سازمان ملل آنرا معادل جنایات جنگی خوانده‌است. آیدن آسلین و شان پینر از سوی دادگاهی در جمهوری خودخوانده مردم دونتسک به جرم «مزدوری» برای ارتش اوکراین به اعدام محکوم شدند.

سخنگوی نخست وزیر بریتانیا می‌گوید که بوریس جانسون در مورد این دو اسیر به جای روسیه با اوکراین صحبت کرده است.

خانواده آسلین به رویترز گفتند که او و پینر هیچگاه در بدل پول برای ارتش اوکراین نجنگیده‌اند. سرباز مزدور به کسی گفته می‌شود که بدون انگیزه‌های ملی و مذهبی، فقط در بدل پول می‌جنگد.

خانواده آسلین در اعلامیه‌ای گفت که آنها در زمان وقوع جنگ در اوکراین زندگی می‌کردند و «به عنوان اعضای نیروهای مسلح اوکراین، باید مانند سایر اسیران جنگی مورد احترام قرار گیرند».

در همین حال یک مقام سازمان ملل گفت محاکمه‌هایی که در چنین شرایطی انجام می‌شود، معادل جنایات جنگی است. دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین نیز آنچه را «محاکمه ساختگی علیه اسیران جنگی» خواند، محکوم کرد.

لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا که روز جمعه با کولبا گفتگو می‌کرد، این حکم را «نقض فاحش کنوانسیون ژنو» خواند.

به گزارش رویترز، وزارت خارجه روسیه اما واکنش بریتانیا را «بسیار خندآور» توصیف کرد و گفت که این کشور در خصوص این حکم باید با مقامات جمهوری خودخوانده دونتسک تماس بگیرد.

بریتانیا جمهوری خودخوانده دونتسک را به رسمیت نمی‌شناسد و دولت اوکراین نیز کنترلی بر بخش‌های شرقی تحت کنترول جدایی‌طلبان ندارد.

روسیه قدرت نظامی گسترده‌ای را در آنجا مستقر کرده است تا دامنه نفوذ جدایی‌طلبان را گسترش دهد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت که این دو بریتانیایی و براهیم سعدون، اهل مراکش، به دلیل ارتکاب جنایت، محکوم به اعدام شده‌اند.

در میان کشورهای عضو سازمان ملل متحد، تنها روسیه ولایت دونتسک اوکراین را به رسمیت می‌شناسد. این قلمرو در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از اوکراین شناخته شده است.