طالبان انستیتیوت تخنیکی و مسلکی دولتی تخار را به "مدرسه جهادی" تبدیل کردند
منابع معتبر گزارش دادند که طالبان روز چهارشنبه، ۱۱ جوزا انستیتوت تخنیکی و مسلکی دولتی ولایت تخار را به مدرسه جهادی تبدیل کردهاند. پیش از این ۲۳۶ دانشجوی دختر و پسر در رشتههای انجینری برق، ساختمان، ترمیم موتر و انجینری کمپیوتر این انستیتیوت مصروف آموزش بودند.
مولوی محسن هاشمی، معین تأمینات وزارت داخله طالبان در مراسم افتتاح مدرسه جهادی گفت: "این مدرسه براساس فرمان امیرالمؤمنین ایجاد شده تا در این مرکز دینی جوانان علوم اسلامی را به صورت تحقیقی و تخصصی بیاموزند."
او گفت قرار است این مدرسه در هر دوره هزار نفر را جذب کند.
طالبان روز پنجشنبه، ۵ جوزا پیامی منسوب به هبتالله آخوندزاده، رهبر این گروه را منتشر کردند که در یکی از مادههای آن آمده است: "باید در تمامی ولسوالیهای افغانستان مدرسه دینی ایجاد شود."
به دنبال نشر این پیام این گروه مدرسهای با گنجایش هزار نفر را در منطقه پل چرخی، در شرق کابل افتتاح کردند.
روز پنجشنبه، ۵ جوزا منابع افغانستان اینترنشنال خبر دادند که لیسه عالی عبدالحی حبیبی ولایت خوست، لیسه تخنیک ولایت قندهار و لیسه ببرک خان زدران در شهر گردیز ولایت پکتیا به مدارس دینی تبدیل شده است.
بیش از یک ماه قبل سرپرست وزارت معارف طالبان در یک گردهمایی در ولایت لوگر اعلام کرد که این گروه به زودی در هر ولسوالی ۳ تا ۱۰ مدرسه دینی تأسیس خواهد کرد.
هنوز روشن نیست دانشآموزان و دانشجویان مکاتب و انستیتیوتهای دولتی که ساختمانهای آنها به "مدارس دینی" طالبان اختصاص داده میشود، با چه سرنوشتی روبرو خواهند شد.
دانشجویان انستیتیوت تخنیکی و مسلکی دولتی ولایت تخار با ابراز نارضایتی از تصمیم طالبان برای اختصاص ساختمان مدرسهشان به مدرسه جهادی میگویند امکانات و فرصتهای تحصیلی از آنها گرفته نشود.
هنوز نسخهای از نصابی که در این مدارس دینی آموزش داده خواهد شد، در حوزه عمومی منتشر نشده است.
گروه طالبان پیش از این تغییرات گسترده در نصاب تحصیلی دانشگاههای افغانستان نیز وارد کردند.
در تغییرات جدید کریکولم درسی دانشگاهها مضمون ثقافت اسلامی از ۹ کریدت به ۲۴ کریدت افزایش یافته است.
در مواردی طالبان از ساعات درسی مضامین اصلی دانشکدهها کاسته، تا بتوانند ساعات درسی ثقافت اسلامی را افزایش بخشند.
در همین حال از بسته ماندن مکاتب دوره ثانوی دختران در افغانستان بیش از ۲۵۷ روز میگذرد.
به رغم انتقادهای گسترده داخلی و جهانی، طالبان هنوز تصمیمشان را در مورد مسدود کردن مکاتب دخترانه پس نگرفتهاند.