دانشمندان بریتانیایی: بادنجان رومی با دستکاری ژنتیکی میتواند منبع سرشار ویتامین دی باشد
یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی دانشمندان مرکز جان اینس در بریتانیا ترکیب ژنتیکی بادنجان رومی را "دستکاری" کردهاند تا به منبع قوی ویتامین دی تبدیل شود. به گفته پژوهشگران، کمبود ویتامین دی، صحت حدود یک میلیارد نفر در جهان را تحت تأثیر قرار داده است.
کمبود ویتامین دی میتواند فرد دچار مشکلاتی مثل سرطان، بیماری قلبی عروقی و دیگر بیماریها سازد.
۲۰ دقیقه ماندن در برابر نور خورشید با این شرط که ۴۰ درصد پوست بدن در معرض آفتاب باشد، نیاز روزانه بدن را تأمین میکند.
لبنیات و گوشت نیز به عنوان منبع غذایی ویتامین دی شناخته میشوند. اکنون، برای نخستین بار دانشمندان دریافتهاند که یک منبع گیاهی نیز میتواند برای گرفتن ویتامین دی به انسانها کمک کند.
اگر پیشنهادات ارائه شده توسط این دانشمندان از سوی بازرگانان، کشاورزان و تولیدکنندگان بادنجان رومی روی دست گرفته شود، بادنجان میتواند در آینده به رفع کمبود ویتامین دی به مردم جهان کمک کنند.
پژوهشگران دریافتهاند که برگهای بادنجان رومی به طور طبیعی حاوی یکی از اجزای سازنده ویتامین D3 به نام 7-DHC هستند.
بنابراین آنها از ابزار Crispr استفاده کردند تا کمک کنند که 7-DHC به طور قابل ملاحظهای در بادنجان رومی و برگهایش تجمع کند.
پژوهشگران در مقالهای که در ژورنال علمی Nature Plants منتشر کردهاند، نوشتهاند: "زمانی که برگها و میوههای تکه شده به مدت یک ساعت در معرض نور فرابنفش قرار گرفتند، دیده شد که یک بادنجان رومی به اندازه دو تخم متوسط یا ۲۸ گرام تن ماهی، حاوی ویتامین دی شده است."
خبرگزاری رویترز نوشته است: "اکنون دانشمندان در حال ارزیابی هستند که آیا نور خورشید به جای نور ماوراء بنفش میتواند به طور موثر 7-DHC را به ویتامین D3 تبدیل کند یا خیر."
مقررات جدید در بریتانیا به پژوهشگران این امکان را داده است که این نظریه را ارزیابی کنند، اما ممکن است کار آنها مدتی طول بکشد تا بادنجان رومیهای حاوی ویتامین دی آماده ورود به قفسههای سوپرمارکیتها شوند.
به گفته دانشمندان دانجان رومی اصلاح شده تفاوت ظاهری با بادنجان رومی معمولی نخواهد داشت. به گفته جی لی، نویسنده ارشد این تحقیق: "تشخیص بادنجان اصلاحشده ژنی از یک بادنجان معمولی سخت خواهد بود."