زلنسکی: تنها دیپلماسی می‌تواند به جنگ اوکراین پایان دهد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز شنبه گفت که جنگ در این کشور تنها از طریق «دیپلماسی» قابل حل است. او افزود که کشورش می‌تواند در میدان جنگ در برابر روسیه پیروز شود اما به طور قطعی جنگ تنها «در میز مذاکره» متوقف می‌شود. مذاکرات صلح دو کشور از مدتی به این سو متوقف شده است.

در همین حال، با افزایش تلاش‌های نیروهای روسیه برای تصرف کل منطقه لوهانسک، درگیری‌های شدیدی در اطراف این شهر در جریان است.

پایان نبرد در شهر بندری ماریوپول، نیروهای روسی را برای اعزام مجدد به نقاط دیگر آماده کرده و به آنها اجازه داده است تا حملات خود را در شرق اوکراین تشدید کنند.

زلنسکی در سخنرانی خود گفت که از طریق تلویزیون دولتی اوکراین نشر شد، گفت که در صورت ادامه جنگ، درگیری «خونین خواهد بود، جنگ وجود خواهد داشت، اما به طور قطعی تنها از طریق دیپلماسی» پایان خواهد یافت.

او اشاره کرد که این کار آسانی نخواهد بود، زیرا هیچ یک از طرفین نمی‌خواهند انعطاف نشان دهند.

در همین حال، اوکراین روز شنبه توافق آتش‌بس با روسیه را رد کرد و گفت کی‌یف هیچ توافقی با مسکو نمی‌کند که در نتیجه آن مناطقی از شرق خود را از دست بدهد.

میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهور و از مذاکره‌کنندگان اصلی اوکراین با روسیه در مصاحبه با رویترز گفت: «مسکو با تجدید قوا، بررسی اشتباهات و مدرن‌سازی سلاح‌های خود، حمله جدیدی را آغاز می‌کند.»

پودولیاک درخواست‌های غرب برای آتش‌بس فوری با روسیه را رد کرد و گفت که چنین درخواست‌هایی شامل باقی ماندن نیروهای روسیه در سرزمین‌های جنوب و شرق اوکراین می‌شود.

او گفت: «نیروهای روسی باید کشور را ترک کنند و پس از آن از سرگیری روند صلح امکان‌پذیر خواهد بود.»

هر دو طرف می‌گویند که مذاکرات صلح با رکود مواجه شده است. هر کدام یکدیگر را مقصر می‌دانند. او روز سه‌شنبه گفت که مذاکرات متوقف شده است.

روز بعد، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، مقامات کیف را متهم کرد که مایل به ادامه گفتگوها برای پایان دادن به خصومت‌ها نیستند.

خبرگزاری روسی تاس به نقل از آندری رودنکو، معاون وزیر خارجه روسیه نوشته است که روند مذاکرات از جانب اوکراین متوقف شده است. او روز پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت: «به محض ابراز تمایل اوکراین برای بازگشت به میز مذاکره، ما پاسخ مثبت خواهیم داد.»

آخرین دیدار دو طرف نزدیک به یک ماه پیش در ۲۲ اپریل اتفاق افتاد.

در حالی که پایان جنگ مشخص نیست، ایالات متحده کمک‌های نظامی، اقتصادی و بشردوستانه بیشتری را به اوکراین ارسال می‌کند.

روز شنبه رئیس‌جمهور بایدن لایحه‌ای را امضا کرد که بر اساس آن امریکا به ارزش نزدیک به ۴۰ میلیارد دالر کمک بشردوستانه و نظامی به اوکراین ارسال می‌کند.