شهرزاد اکبر: انحلال نهادهای حقوق بشری و ستایش از انتحاری یادآور تلخ نابودی یک ملت است
رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان به خبر انحلال این کمیسیون و شماری دیگر از نهادهای دولت پیشین از سوی طالبان واکنش نشان داد. شهرزاد اکبر میگوید اینکه در رژیم طالبان آموزش ممنوع است، نهادهای حقوق بشری منحل و حملات انتحاری ستایش میشوند، یادآور تلخ نابودی یک ملت است.
شهرزاد اکبر با انتشار رشتهتوییتی گفته است: "انحلال نهادهای مستقل و از بین بردن دستاوردهای محدود ولی در عین حال ارزشمند حقوق بشر افغانستان تصادفی یا تدریجی نیست. این نشانهای از قصد و ایدیولوژی طالبان برای مبارزه در برابر حقوق بشر و مفهوم برابری و کرامت انسانی است."
رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفته است کمیسیون حقوق بشر از زمان تأسیس، ۷ تن از کارمندان خود را به دلیل خشونت و تروریسم که مستقیماً به طالبان نسبت داده میشود، از دست داده است.
طالبان روز دوشنبه، ۲۶ ثور اعلام کردند که شش اداره از جمله کمیسیون مستقل حقوق بشر و کمیسیون نظارت بر قانون اساسی را منحل کردهاند.
شورای مصالحه ملی، شورای امنیت ملی و دارالانشاهای مجلس نمایندگان و سنا از شمار نهادهایی است که به تازهگی از سوی طالبان منحل شده است.
طالبان میگوید این اقدام "با هدایت شفایی" رهبر این گروه، ملا هبتالله آخندزاده گرفته شده است.
انحلال این نهادها با واکنش شماری از سیاسیون دولت پیشین و دیپلوماتهای کشورهای خارجی روبرو شده است.
توماس نیکلسون، نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان میگوید انحلال نهادهای کلیدی در افغانستان، زنگ خطری برای حقوق بشر و آشتی ملی است.
نماینده ویژه اتحادیه اروپا در توییتی با انتقاد از این تصمیم طالبان گفته است افغانستان به همه نهادهای منحل شده، پس از دههها درگیری و جنگ بسیار نیاز دارد.
پیش از این محمدحنیف اتمر، وزیر پیشین خارجه افغانستان نیز به لغو این نهادها واکنش نشان داده و از طالبان خواسته بود تصمیمشان برای لغو این نهادها را پس بگیرند.
انعامالله سمنگانی معاون سخنگوی طالبان گفته "در بودجه ملی برای شماری از اداراتی که در حال حاضر فعالیت ندارند، سهمیه مد نظر گرفته نشده و به همین دلیل منحل شدهاند، اما در صورت نیاز، این ادارات دوباره فعال خواهند شد."