شرکتکنندگان نشست انقره کیها بودند و چه تصمیمهایی گرفتند؟
گروهی از سیاسیون افغانستان سهشنبهشب در خانه مارشال عبدالرشید دوستم در انقره گردهم آمدند و در مورد چگونگی مبارزه علیه طالبان گفتگو کردند. مهمترین تصمیم این نشست ایجاد "شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان" بود. گفته شده هیچ فردی به عنوان رهبر این شورا برگزیده نخواهد شد.
یکی از اعضا، به گونه دورهای رهبری شورا را به دوش خواهد داشت و هیچ یک از اعضا نمیتواند دو دوره پیهم نامزد سمت رهبری شود.
این شورا ۲۵ عضو خواهد داشت و در ۱۰ کمیته کاری به مبارزه علیه طالبان خواهد پرداخت.
به گفته منبع افغانستان اینترنشنال، در نشست انقره فیصله شد که اعضای این شورا طالبان را به مذاکره دعوت کنند، اما در صورتی که دعوت آنها به نتیجه نرسید، آنها گزینه نظامی را روی دست خواهند گرفت.
منبع میگوید عبدالرشید دوستم، عبدرب الرسول سیاف، محمد محقق، عطامحمد نور، احمدولی مسعود، میررحمان رحمانی، محمدعلم ایزدیار و رحمتالله نبیل از شرکتکنندگان این نشست بودهاند.
صلاحالدین ربانی و اسماعیل خان نیز نمایندگان خود را به این نشست فرستاده بودند و شماری از سیاسیون در این نشست به گونه آنلاین شرکت کرده بودند.
چهرههایی که در نشست انقره شرکت کردهاند به عنوان سیاستمداران حوزه مخالف طالبان شناخته میشوند.
این چهرهها پس از تسلط طالبان بر افغانستان، به خارج از کشور پناه بردند.
املاک و خانههای شماری از این سیاسیون از سوی طالبان ضبط شده و فرماندهان این گروه در آن به سر میبرند.
شمار زیادی از این سیاسیون در مقاومت اول علیه طالبان در دهه هفتاد خورشیدی نقش برجسته داشتند.
شرکتکنندگان نشست انقره گفتهاند حل بحران از طریق گفتگوهای سیاسی در اولویت است، اما "مبارزه مسلحانه تقویت خواهد شد، چون طالبان بدون فشار نظامی حاضر به صلح نمیشود."
آنان میگویند نباید اشتباهات گذشته تکرار شود و "قبل از پیروزی و گرفتن کابل"، بهتر است با گفتگو درباره شکلگیری حکومت به توافق رسید.
مخالفان طالبان در انقره گفتهاند هیئتی از سیاسیون این شورا باید با طالبان و کشورهای دخیل در مورد آینده افغانستان و دولت جدید گفتگو کند.
این سیاسیون خواهان دولت غیر متمرکز و پارلمانی هستند و به شکلگیری نظامی تأکید دارند که "مسئولان زونها، ایالتها و ولایات از طریق انتخابات تعیین شوند." آنها تأکید کردهاند که باید "بر ساختار اداری کشور تجدید نظر صورت گیرد."
شرکتکنندگان نشست انقره گفتهاند اشرف غنی را به عنوان یک "خاین" میشناسند و تأکید کردهاند که نزدیکان رئیسجمهور پیشین باید در برابر مردم پاسخگو باشند.
به گفته آنان، مبارزه برای آزادی افغانستان مسئولیت همه است و برای گسترش این رسالت، باید زمینه قیام عمومی مساعد شود.
در نشست انقره تأکید شده که "حرکتهای داخلی علیه طالبان خودجوش بوده و کسی نباید در پی مصادره آن باشد."