گزارش اسوشیتدپرس؛حملات داعش در افغانستان کم شده اما در پاکستان افزایش یافته است
خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارشی از ننگرهار و نواحی مرزی پاکستان مینویسد که داعش در افغانستان ضعیف شده، اما حملات تروریستی خود را در پاکستان گسترش داده است. بنا به این گزارش، داعش خراسان از یک گروه شورشی به یک سازمان تروریستی کامل تبدیل شده است که مناطقی را در اختیار ندارد.
نشانههای حملات انتحاری اعضای داعش در شمال غرب پاکستان زیاد دیده میشود؛ جایی که این گروه شیعیان را هدف قرار میدهد. در یکی از این حملات بیش از ۶۰ نمازگزار توسط یک انتحاری داعش کشته شدند. مقامات پاکستانی میگویند که او باشنده کابل بود.
امیر رنا، رئیس موسسه مطالعات صلح پاکستان اعتقاد دارد که میزان حملات تروریستی داعش در پاکستان در یکسال گذشته افزایش یافته است. به گفته او، داعش ۵۲ حمله تا ماه مارچ در پاکستان انجام داده است. در حالیکه سال قبل این رقم ۳۵ حمله بود. همچنان، در این حملات ۱۵۵ تن جان خود را از دست دادند.
گفته میشود که داعش در پاکستان به کمک گروههای شیعه ستیزی چون لشکر جنگهوی به مردم شیعه حمله میکند.
اسوشیتدپرس مینویسد که برعکس، حملات داعش در افغانستان کاهش داشته است. این گروه در سال ۲۰۱۹ توانسته بود که در ننگرهار مناطقی را تحت کنترول خود در آورد و در ولایت مجاور آن، کنر نیز نفوذ خود را گسترش دهد.
امریکا، حکومت پیشین افغانستان و طالبان، ضربات سختی به این گروه وارد کردند. با این حال، تصور میشود که داعش رقیب اصلی طالبان در افغانستان است.
انجنیر بشیر، رئیس استخبارات طالبان به این خبرگزاری گفت که داعش در شرق افغانستان به طور سازمان یافته حضور ندارد.
برخی تحلیلگران باور دارند که با توجه به نفوذ و شبکه طالبان در قریههای شرق افغانستان و ارتباطات وسیع آن با مساجد و مدارس مذهبی، فضا برای فعالیت های داعش محدود شده است.
عمیرا جادون، استاد دانشگاه نظامی وست پوینت در امریکا به این اعتقاد است که داعش نسبت به سال ۲۰۱۹ ضعیفتر شده و حالا از یک سازمان شورشی به یک گروه تروریستی تقلیل یافته است که کنترول قلمرو و جمعیتی را در اختیار ندارد.
شورای امنیت سازمان ملل در آخرین گزارش خود در ماه فبروری آورده است که شاخه خراسان داعش نزدیک به ۴ هزار جنگجو دارد.