علمای دینی پاکستان خواهان بازگشایی مکاتب دخترانه در افغانستان شدند
شماری از علمای دینی پاکستان با برگزاری کنفرانسی زیر عنوان "آموزش دختران و اهمیت آن در اسلام" از گروه طالبان خواستند درباره تصمیم خود مبنی بر ممنوعیت آموزش دختران بازبینی کند. این علما بر بازگشایی لیسههای دخترانه و دسترسی بدون تبعیض به آموزش دختران در افغانستان تاکید کردند.
به گزارش روزنامه پاکستانی دان، مولانا طیب قریشی، خطیب از ایالت خیبر پختونخوا با تاکید بر نقش رهبران مذهبی برای تغییر پایدار در آموزش دختران در کشورهای مسلمان گفت که تصمیم طالبان برای ممنوعیت تحصیل دختران باعث ایجاد تردید شده است.
او گفت: «ما باید با همکاری فعالان جامعه مدنی برای اجرای رویکردهای نوآورانه و تحول فرهنگی در آموزش و توانمندسازی دختران و زنان، به ویژه برای آموزش دختران در تمام سطوح در کشورهای مسلمان تلاش کنیم.»
این علما و روحانیون در یک اعلامیه مشترک بر اهمیت تحصیل دختران در پرتو آموزههای اسلامی تاکید کردند و خواستار بازگشایی مکاتب متوسطه دختران در افغانستان شدند.
آنان همچنین از طالبان خواستند تا تمام منابع و امکانات مورد نیاز را برای حمایت و ارتقای دسترسی دختران به آموزش متوسطه اختصاص دهد و اطمینان حاصل کند که دختران بدون ترس و ارعاب به آموزش دسترسی دارند و میتوانند نقش خود را در توسعه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعهشان ایفا کنند.
سید هاشم موسوی، یکی از رهبران مذهبی شیعه که از کویته پاکستان در این کنفرانس شرکت کرده بود، از بسته شدن مکاتب متوسطه برای دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت که این اقدام، دختران را از حق اولیه تحصیل محروم کرده است.
او گفت: «ما باید به زنان و دختران کمک کنیم تا از فرصتهای رشد اقتصادی استفاده کنند و از دولتهای مسلمان میخواهیم برای بهبود آموزش دختران سرمایهگذاری کنند.»
گروه طالبان بر خلاف وعده قبلی مکاتب دخترانه دوره ثانوی را بازگشایی نکرد. این گروه گفته است که تا زمان طراحی لباس «مطابق شریعت اسلامی» مکاتب مذکور مسدود میماند.