وزیران خارجه زن ۱۷ کشور: گروه طالبان تصمیم خود درباره تعطیلی مکاتب دخترانه را پس بگیرد
وزیران خارجه زن ۱۷ کشور جهان از جمله آلمان، بریتانیا و کانادا از گروه طالبان خواستند از تصمیم خود درباره آموزش دختران صرفنظر کند. این مقامها با ابراز نگرانی از این تصمیم، از رژیم طالبان خواستند به دانشآموزان دختر در همه سطوح و در سراسر کشور حق دسترسی برابر به آموزش بدهد.
وزیران خارجه بریتانیا، آلمان، کانادا، آسترالیا، آلبانیا، آندورا، بلجیم، بوسنیا و هرزگوینا، استونیا، نیوزلند، سوئد، آیسلند، کوزوو، مالاوی، مغولستان و تونگا در این بیانیه گفتهاند که از تصمیم رهبری طالبان درباره بسته نگهداشتن دروازه مکاتب دختران عمیقا ناامید و نگران شدهاند.
روز چهارشنبه سوم حمل، با آغاز سال آموزشی جدید، میلیونها دختر و پسر به صنفهای درسیشان برگشته بودند که صدور اعلامیه جدید طالبان چشمانداز آموزش دختران را بار دیگر تیره و تار کرد.
بر اساس فرمان منسوب به رهبر طالبان، دروازه مکاتب دختران از صنف شش به بالا تا اطلاع ثانی بسته شد.
در کنار واکنش گسترده و یکدست نهادها و سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر، واکنش جمعی وزیران خارجه زن جهان به این تصمیم تازه طالبان حایز اهمیت زیادی است.
بسیاری کشورهای که این زنان سکاندار سیاست خارجی آنها اند، نقش عمدهای در کمکهای بشردوستانه در افغانستان دارند.
این وزیران خارجه در بیانیه مشترک خود از طالبان خواستهاند به تعهداتی که به مردم افغانستان دادهاند عمل کنند و به کنوانسیونهای بینالمللی که افغانستان به آن پیوسته است پایبند باشند.
در این بیانیه آمده است: "ما از طالبان میخواهیم که تصمیم اخیر خود را تغییر داده و به همه سطوح تحصیلی در تمام ولایات کشور دسترسی برابر بدهند."
وزیران خارجه زن هفده کشور جهان گفتند که از نزدیک عملکرد طالبان را در قبال تعهداتی که دادهاست زیر نظر دارند و در باره این گروه با عملکرداش قضاوت میکنند نه حرفهای که میزند.
این مقامهای ارشد گفتند: "گستره و وسعت مشارکت کشورهای ما در افغانستان فراتر از کمک های بشردوستانه، با دستاوردها در این زمینه (آموزش دختران) مرتبط خواهد بود."