نماینده امریکا: جلوگیری از بازگشت دختران به مکتب اعتماد به تعهدات طالبان را تضعیف می‌کند

رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغانستان می‌گوید جلوگیری از بازگشت دختران به مکاتب نه تنها اعتماد به تعهدات طالبان را تضعیف می‌کند بلکه امید خانوادهها به آینده بهتر دختران‌شان را از بین می‌برد. کاردار سفارت امریکا در کابل هم از تصمیم طالبان ابراز ناراحتی کرده است.

ایِن مک‌کاری، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان در صحفه توییتر خود گفته است از اینکه طالبان اجازه نداده‌اند دختران صنف شش به بالا به مکتب بروند، عمیقا ناراحت شده است.

آقای مک‌کاری اقدام طالبان را ناامید کننده و در تضاد با اعلامیه‌های و وعده‌های این گروه خوانده است.

شورای پناهندگان ناروی هم گفته که امیدوار است وزارت معارف طالبان "اعلامیه بسیار نگران کننده" خود را پس بگیرد و مطابق با وعده‌های قبلی که داده‌اند به همه دختران و پسران در سراسر افغانستان اجازه دهند تا چرخه تحصیلی کامل خود را از سر بگیرند.

این شورا در بیانیه‌ای افزوده است که محدود کردن مکتب دختران به تحصیلات ابتدایی، آینده آنان و افغانستان را ویران خواهد کرد.

عبدالله عبدالله، رئیس پیشین شورای مصالحه ملی نیز در واکنش به تعطیلی مکاتب دخترانه گفته است که دسترسی به آموزش از حقوق اسلامی و مدنی مردم افغانستان است و طالبان باید برای رسیدگی به این مشکل فورا اقدام کنند.

آقای عبدالله در یک رشته توییتی خواهان بازگشایی تمام مکاتب دخترانه در کشور شد.

پیشتر، پوتزل مارکوس که سفارت آلمان برای افغانستان را در دوحه رهبری می‌کند نیز در رشته توییتی گفته بود که خبر تعلیق آموزش دختران صنف ۶به بالا عمیقا ناراحت کننده است.

او افزوده است که بستن دروازه مکاتب بر روی دختران ضربه‎‌ به همه دخترانی است که مکتب و دانشگاه می‌روند و به فکر آینده‌اند.

آقای مارکوس با اشاره به وعده‌های مکرر طالبان درباره بازگشایی مکاتب در شروع سال تحصیلی جدید گفت: دستورالعمل‌ تازه طالبان با اعلامیه‌های قبلی مقام‌های رسمی این گروه در تضاد است. این دستورالعمل‌ها ناقض کنوانسیون‌های بین‌المللی است که افغانستان به آنها پیوسته است و حق آموزش برای همه را تضمین می‌کند."