"اختلاف نظر" نهادهای حکومتی طالبان بر سر حمله به طلوع‌نیوز

در حالی که استخبارات طالبان از حمله به طلوع‌نیوز و بازداشت کارمندان آن دفاع می‌کند،‌ برخی مقام‌های وزارت خارجه گروه از این گونه برخوردها ابراز نگرانی می‌کنند. استخبارات طالبان شام پنجشنبه با هجوم به طلوع‌نیوز،‌ مدیر،‌ مشاور و یک گوینده این شبکه را بازداشت کرد که بعداً رها شدند.

توجیه "دینی" برخورد با شبکه خبری

اداره استخبارات طالبان در صفحه توییتر خود از تصمیم به هجوم به طلوع‌نیوز دفاع کرده و این شبکه خبری را به انتشار محتوای مخالف ارزش‌های دینی و امنیت ملی افغانستان متهم کرده است.

در صفحه توییتر منسوب به این نهاد امنیتی طالبان آمده است: "عناصر شریر و شرانداز، مواد تبلیغاتی خود را علیه نظام از محتویات این رسانه‌ها دریافت می‌کردند."

امنیت ملی طالبان طلوع‌نیوز را که محتوایی کاملاً‌ خبری دارد متهم می‌کند که احساسات دینی مردم را جریحه‌دار کرده است.

این نهاد ادعا می‌کند که ابتدا با گفتگو و تفاهم کوشیده جلوی نشر برنامه‌هایی را بگیرد که نویسندگان متن در توییتر استخبارات طالبان "ضد امنیت داخلی و غیر شرعی" خوانده‌اند.

استخبارات گروه طالبان می‌گوید "اکنون ارگان‌های مربوط مجبور شدند تا از راه فشار آرزوی مردم متدین خویش را بر آورده کنند."

"بزرگان نگران‌اند"

اداره استخبارات طالبان در کنترل ملا عبدالحق وثیق، زندانی سابق گوانتانامو است.

به نظر می‌رسد سران طالبان در برخی موضوعات از جمله نحوه برخورد با رسانه‌ها با او اختلاف نظرهایی دارند.

یک مقام وزارت خارجه گروه طالبان می‌گوید کسانی که او بزرگان امارت می‌خواند،‌ نگران این نوع برخوردها اند.

این مقام که نخواست نامش فاش شود به افغانستان اینترنشنال گفت: "خیلی از بزرگان امارت با همچو گرفتاری‌ها [بازداشت‌ها] مخالف‌اند". او ابراز امیداری کرد که "همه چیز درست خواهد شد".

این مقام وزارت خارجه طالبان گفت "اگر [استخبارات طالبان] نگرانی دارند باید [حکم] جلب رسمی بفرستند" و در عین حال تاکید کرد که "حکومت حق دارد هر کسی را جلب کند".

چارچوب تنگ شریعت طالبان

گروه طالبان که پس از بازگشت به‌قدرت سختگیری‌های شدیدی را بر کار رسانه‌ها و فعالیت خبرنگاران اعمال کرده،‌ می‌گوید آزادی بیان و رسانه‌ها را در چارچوب شریعت قبول دارد؛ موضوعی که در اطلاعیه استخبارات طالبان در توجیه هجوم به دفتر طلوع‌نیوز هم تکرار شده است.

اما چارچوب شریعت اسلامی از دید طالبان، تنگ‌تر از همه کشورهای اسلامی است که بنیان قوانین‌شان، شریعت اسلام است.

با گذشت هفت ماه از روی کار آمدن طالبان، هنوز هیچ کشوری حکومت این گروه بر افغانستان را به رسمیت نشناخته است.

متحدان منطقه‌ای این گروه هم می‌کوشند آن‌ها را به در پیش گرفتن رفتاری میانه‌ و متعدل که قابل قبول برای جامعه جهانی باشد،‌ تشویق کنند، اما به نظر می‌رسد تاکنون در این زمینه موفق نشده‌اند.