شهرزاد اکبر: مردم هر روز قربانی گرسنگی می‌شوند، اما اولویت طالبان "تبعیض زبانی" است

شهرزاد اکبر، رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر در واکنش به حذف واژه "دانشگاه" از لوحه دانشگاه بلخ می‌گوید در وضعیتی که مردم هر روز قربانی گرسنگی می‌شوند، تبعیض فرهنگی و زبانی بدل به اولویت طالبان شده است. حذف نام دانشگاه از لوحه دانشگاه بلخ واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشته است.

فردوس کاوش، روزنامه‌نگار می‌گوید "راسیسم بدوی" بخشی از افکار حاکمان کنونی افغانستان است و این "راسیسم" خودش را با حذف واژه دانشگاه از تابلوی دانشگاه بلخ به نمایش گذاشت.

از نظر این روزنامه‌نگار "حاکمان کنونی تصور می‌کنند که پهلوی قومی حاکمیت خود را با این رفتارهای تفرقه‌افگنانه تقویت می‌بخشند". فردوس کاوش معتقد است که با این حال "این سیاست‌ها برای هیچ یک از جوامع شهری قابل قبول نیست و صرف به میزان نفرت از حاکمان کنونی می‌افزاید."

حبیب طوطاخیل، از کاربران شبکه‌های اجتماعی در واکنش به این اقدام طالبان در صفحه رسمی توییترش نوشته "فارسی و دری یک زبان است." او تأکید کرده است که فارسی از ارزش‌های ملی و فرهنگی افغانستان است و او به آن افتخار می‌کند.

روز جمعه، ۲۰ حوت گزارش‌هایی از تعویض لوحه دانشگاه بلخ منتشر شد.

در این گزارش‌ها آمده بود که در لوحه جدید بر خلاف لوحه سابقه واژه فارسی دانشگاه از آن برداشته شده و در عوض واژه پشتوی "پوهنتون" جایگزین شده است.

طالبان پس از واکنش‌های گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی، به این واکنش‌ها پاسخ دادند.

مسؤلان وزارت تحصیلات عالی طالبان در گفتگو با بی‌بی‌سی پایین کشیدن تابلوی قبلی و حذف واژه دانشگاه از تابلوی جدید دانشگاه بلخ را تأیید کردند و گفتند که این کار بر اساس "قانون" صورت گرفته است.

طالبان پیش از این قوانین دولت افغانستان را ملغی اعلام کرده بودند.