وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان: نوروز را قبول نداریم، رسم مجوسی است

سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفته است که این گروه نوروز را مراسمی غیر اسلامی می‌داند و آن را قبول ندارد. محمد صادق عاکف مهاجر درباره این که آیا سه روز تعطیلی نوروز حفظ خواهد شد یا نه گفت "بستگی به تصمیم وزارت کار و امور اجتماعی دارد."

جشن باستانی نوروز در توالی تاریخ در افغانستان به گونه گسترده تجلیل شده است.

نوروز نخستین روز سال خورشیدی برابر با نخستین روز ماه حمل / فروردین، جشن آغاز سال نو و یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده از دوران باستان است.

تاریخ‌پژوهان بلخ باستان را خاستگاه نوروز می‌دانند. نوروز در افغانستان و ایران آغاز سال نو به شمار می‌آید.

دولت‌های تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان، سوریه، عراق، گرجستان، جمهوری آذربایجان، آلبانی، چین، ترکیه، ترکمنستان، هند، پاکستان و ازبکستان در نوروز تعطیلات رسمی اعلام کرده‌اند و مردم حوزه تمدنی نوروز، این جشن را به گسترده‌گی برپا می‌دارند.

امسال شورای شهر واشنگتن نیز جشن نوروز را به رسمیت شناخته است.

سازما ملل در سال ۲۰۱۰، با تصویب قطعنامه‌ای این روز را به عنوان "روز بین‌المللی نوروز و فرهنگ صلح در جهان" به رسمیت شناخت.

در سال‌های گذشته طالبان و دیگر گروه‌های افراط‌گرای مذهبی در افغانستان برگزاری جشن نوروز را ممنوع دانسته و برخلاف آن تبلیغات گسترده‌ای به راه انداخته‌اند.

در سال‌های گذشته نیز طالبان در آستانه فرا رسیدن سال نو، اعلامیه می‌دادند و جشن نوروز را حرام می‌خواندند. در سال‌های گذشته جشن‌های نوروز بارها آماج حملات انتحاری قرار گرفته است. این حملات ده‌ها کشته و زخمی برجا گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محمد صادق عاکف مهاجر روز شنبه در گفتگوی اختصاصی با رادیو دری گفت "نوروز رسم مجوسی‌ها است و ضرورت نمی‌بینم که نوروز را برگزار کنیم."

طالبان از واژه "مجوس" به عنوان پیروان زرتشت یاد می‌کنند.

طالبان در دوره حاکمیت اول خود در سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰ خورشیدی هم برگزاری جشن نوروز را حرام اعلام کرده بودند.

آنها در آن زمان نیز با مردمی که نوروز را جشن می‌گرفتند با خشونت برخورد می‌کردند.