زنگ خطر به صدا در آمد؛ ساکنان شرق اوکراین خانههایشان را به مقصد روسیه ترک میکنند
در پی تشدید درگیریها در شرق اوکراین، جداییطلبان مورد حمایت روسیه روند تخلیه ساکنان مناطق جدا افتاده شرق را شروع کردهاند. درگیری میان جداییطلبان و نیروهای دولتی در شرق اوکراین، پنجشنبه شروع شد. غرب میگوید روسیه در پی بهانهای برای راهاندازی حمله تمامعیار به اوکراین است.
ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه روز جمعه به حکومت این کشور دستور داد تا به کسانیکه از دو منطقه جدا افتاده شرق اوکراین به جنوب روسیه رسیدهاند، پناه بدهد.
کرملین در بیانیهای گفته است که آقای پوتین به وزیر مسوول رسیدگی به امور اضطراری دستور داده به جنوب روسیه سفر کند و برای کسانی که کرملین "آوارگان دونباس" نامیده، سرپنا، غذا و خدمات صحی فراهم کند.
زنگ خطر در شهر دونتسک پس از آن به صدا در آمد که جداییطلبان در این شهر و منطقه لوهانسک برنامه تخلیه ساکنان عمدتا روستبار این مناطق را به روسیه اعلام کردند.
برنامه تخلیه از شام جمعه شروع شده و زنان، کودکان و افراد سالخورده در اولویت قرار دارند.
بیشتر ساکنان چندین میلیونی دو منطقه تحت کنترل شورشیان در شرق اوکراین به زبان روسی سخن میگویند و بسیاری آنها شهروندی روسیه را دریافت کردهاند.
روز جمعه این مناطق شاهد بدترین درگیری از شروع این جنگ در سال ۲۰۱۴ بوده است. حکومت اوکراین و جداییطلبان یکدیگر را به شروع درگیری متهم میکنند.
در کنار تبادل آتش سنگین و دهها مورد انفجار، یک موتر بمبگذاری شده در مقابل ساختمان دولتی مربوط به جداییطلبان در شهر دونتسک منفجر شد.
کشورهای غربی میگویند بمباران مناطق شرق اوکراین که روز پنجشنبه شروع شد و روز جمعه شدت گرفت، بخشی از زمینهسازی برنامه حملات روسیه به اوکراین است.
هرچند روسیه میگوید روند عقب کشیدن نیروهایش را از نزدیکی مرزهای اوکراین شروع کرده، اما ایالات متحده میگوید از شمار این نیروها نهتنها کاسته نشده بلکه تعداد آنها در بیست روز گذشته از صد هزار به ۱۶۹ تا ۱۹۰ هزار رسیده است.
اوکراین از سه جهت در محاصره نیروهای روسیه در آمده است.
کشورهای غربی اکنون نگران بدترین جنگ در اروپا از زمان پایان جنگها در منطقه بالکان و چچنیا در دهه ۱۹۹۰ اند که در جریان آن صدها هزار نفر کشته و میلیونها نفر آواره شدند.
اوکراین پس از روسیه، بزرگترین کشور اروپایی با ۴۰ میلیون جمعیت است.