سازمان حفاظت از کودکان: یک میلیون کودک افغان مجبور به کار شدهاند
یک تحقیق سازمان بین المللی حفاظت از کودکان نشان میدهد که یک میلیون طفل در افغانستان به دلیل کاهش درامد خانوادههای خود به مجبور به کار شده اند. به گفته این سازمان، افغانستان با قحطی مواد غذایی رو به رو نیست، بلکه خانوادهها قدرت خرید غذا را از دست داده اند.
به گزارش الجزیره، بررسی این سازمان بریتانیایی از ۱۴۰۰ خانواده در ۷ ولایت در افغانستان نشان میدهد که ۸۲ درصد افغانها پس از سقوط حکومت پیشین، با افت شدید درآمد رو به رو شده اند. یک سوم این خانوادهها می گویند که بیشتر از نیم درآمد خود را پس از بازگشت طالبان به قدرت از دست داده اند.
۱۸ درصد آنان به این سازمان گفته اند که هیچ گزینهای جز فرستادن اطفال شان به بازار ندارند.
در این تحقیق آمده است که علاوه بر افت عواید، افزایش قیمت موادخوراکی در اثر بحران اقتصادی تاثیر منفی بر این خانوادهها گذاشته است. در حالیکه ۳۶ درصد آنان میگویند که برای خرید مواد غذایی به وام گرفتن روی آورده اند، ۸ درصد خانوادهها ابراز کرده اند که برای تامین غذا به سازمانهای خیریه متکی اند یا مجبور به گدایی شده اند.
کریس نیماندی، رئیس موسسه حفاظت از کودکان در افغانستان گفت که او پیش از این شاهد چنین وضعیت وخیم در افغانستان نبوده است.
به گفته او، « ما هر روز اطفالی به شدت بیمار را معالجه میکنیم که شاید در طول چند ماه گذشته چیزی جز نان خشک نخورده باشند.»
نیماندی افزود: «مشکل کمبود غذا نیست؛ بازار پر از مواد خوراکی است. اما، کودکان به این علت از گرسنگی جان میدهند که والدین شان قدرت خرید غذا را ندارند.»