طنز سیاسی؛ از اقتصاد کنار جادهای تا طب استشهادی، رشتههای دانشگاهی جدید امارت اسلامی
خبرهایی میرسد که اغلب استادان دانشگاهها بهخاطر مهربانی و عطوفت طالبان با نیروی تحصیلکرده، از افغانستان فرار کردهاند.
بهاین دلیل اکنون استاد کافی برای تدریس رشتههای قبلی (که اغلب رشتههای غیراسلامی بودند) باقی نمانده و طالبان مجبور شدهاند با ابداع رشتههای جدید تحصیلی که تلفیقی از علوم جدید و علوم طالبانی است دانشگاههای کشور را بازگشایی کنند.
وزیر تحصیلات عالی طالبان رشتههای جدید را اینگونه معرفی کرد:
اقتصاد کنارجادهای
طالبان پس از سالها تحقیق در پیشاور و کویته کشف کردهاند که جادهها ظرفیت بزرگی برای رشد اقتصادی دارند و اگر از جادههای کشور درست استفاده شود، تا سال آینده افغانستان میتواند به چهارراهی پلسرخ منطقه تبدیل شود. دانشمندان امارتی بر این نظرند که اکنون گداها، کراچیوانها و کسانی که گوشه خیابان جوابچای میکنند، هیچ مالیهای به دولت نمیپردازند.
کارشناسان اقتصادی امارت سنجش کردهاند که با مدیریت سالم طالبان تا سال آینده تعداد گدایگران کشور به بیست برابر، تعداد کراچیوانها به ده برابر و تعداد جوابچایگران محترم افغانستان به صد برابر افزایش خواهد یافت. اگر حکومت برای تنظیم امورات این سه حرفه، دانشجویان را در دانشگاههای کشور آموزش دهد، اقتصاد افغانستان تا سال آینده متحول خواهد شد.
مولوی جمیلالرحمان حقانی، استاد فلسفه کنارجادهای که دوازده سال آموزگار ماینهای کنارجادهای بوده رئیس این دانشکده در تمام نقاط کشور تعیین شده است.
طب استشهادی
غربیها که بیشتر به ارزشهای داروینیزم باورمند اند یک مقوله باطل به اسم اخلاق طبابت را شامل رشته طب کردهاند. هدف آنها از این کار وادار کردن داکتران به این امر است که نگذارند مریضان مسلمان به ملاقات خدای خود بروند. طبیب واقعی طالبانی باید انسانها را از این دنیای فانی که سراسر خسران و زیان است رها کند و به طرف خداوند بازگشت دهد.
هدف از تاسیس رشته طب استشهادی این است که محصلان طب را طوری آموزش دهد و آماده کند که بتوانند در کنار آدمهای مبتلا به مرضهای صعبالعلاج مانند سرطان و تومور مغزی، مریضهای مصاب به لشمانیا، قبض و بواسیر را نیز جام شهادت بنوشانند.
ملا ابودجانه مطمئن، استاد طب استشهادی که در پانزده سال گذشته هزاران آدم جور را به درجه رفیع شهادت نایل آورده، ریاست این دانشکده در دانشگاه کابل را به عهده خواهد داشت.
حقوق و علوم سیاهی
این رشته به جای رشته حقوق و علوم سیاسی تدریس خواهد شد. از آنجا که در افغانستان امارت اعلام شده و در امارت سیاست معنی ندارد، دانشمندان امارت اسلامی، علوم سیاهی را جایگزین علوم سیاسی کردهاند.
در علوم سیاهی دانشجویان یاد میگیرند که پس از تکمیلشدن پروسه برگشت کشور به قرن حجر و چیرهشدن تاریکی و کوتهفکری، چگونه با فناوری مدرن چهارده قرن پیش زندگی کنند.
استاد عجیبالرحمان نوری که طی یک دهه گذشته بیش از شصت پایه برق را به درک وصل کرده و تاریکی اصیل وطنی را به افغانستان برگردانده، ریاست فاکولته علوم سیاهی را مدیریت خواهد کرد.
رئیس دانشگاه کابل از کسانی که در کنکور نمره کامیابی بهدست آوردهاند میخواهد که هر چه عاجل بر سر صنفها حاضر شوند و به فرا گرفتن علم شروع کنند چون خیلی دیر شده است.