طنز سیاسی؛ فسیل ۵۵ میلیون ساله یک افغان در لوگر کشف شد

کاوشگران چینی که به تازگی فسیل دست‌نخورده یک جنین دایناسور را کشف کرده‌اند خبر می‌دهند که دیروز فسیل ۵۵ میلیون ساله یک افغان را نیز در منطقه عینک لوگر کشف کرده‌اند. پس از کشف این فسیل، احتمال اینکه انسان‌ها در عصر دایناسور زیسته باشند قوی شده و دانشمندان را امیدوار کرده است.

مورد دومی که باعث تعجب باستان‌شناسان شده این است که یک دست سلاح اتوماتیک AK47 با علامت Made in Pakistan نیز با این فسیل کشف شده است. به نظر می‌رسد فسیل ۵۵ میلیون ساله افغان، که دانشمندان اکنون او را «ملا خان‌مامد آکا» نام گذاشته‌اند، در جریان جهاد علیه استفاده از ابزار سنگی کشته شده باشد. از آنجا که هیچ ابزار سنگی از قبر او یافت نشده، چنین به نظر می‌رسد که ملا خان مامد استفاده از سنگ‌آلات را مصداق «کفر» و هر نوع زندگی انسانی را «بی‌ناموسی» می‌دانسته.

لِنگ چون، رئیس کاوشگران چینی در عینک می‌گوید: «برای نتیجه‌گیری هنوز زود است اما آزمایشات رادیوکاربن جمجمه ملا خان مامد نشان می‌دهد که وی با تحصیل دختران شدیداً مخالف و از حضور زنان در اجتماع ناراحت بوده. آزمایشات رادیوکاربن همچنین نشان می‌دهد که ملا آکا زشت، خشن و متوهم و از زیبایی و هنر کاملاً بی‌بهره بوده.»

دانشمندان معتقد اند که نسل چنین انسان‌های قرن‌حجری حدود بیست میلیون سال پیش منقرض شده و بعید به نظر می‌رسد کسی با مفکوره ملا خان‌ مامد هنوز زنده باشد. لوندا ویلسون، استاد دانشکده باستان‌شناسی در دانشگاه ملی آسترالیا می‌گوید: «فراموش نکنیم که ما اکنون در قرن بیست‌ویک زندگی می‌کنیم. اغلب کارهای ما را روبوت انجام می‌دهد. هر روز به فضا سفینه می‌فرستیم. اگر توقع داشته باشیم که در این قرن یکی مثل ملا خان‌ مامد، که با دایناسورها زیسته، را پیدا می‌کنیم توقع عبثی هست. ما حتی دنبال سر نخ نیستیم. این احتمال صفر است.»

لنگ چون اما با خانم ویلسون موافق نیست. آقای لنگ می‌گوید که خدا مهربان است. وی بدین باور است که اغلب مردان افغانستان انسان‌های محتاط و فرهنگ‌دوست هستند و اگر کاوش درستی صورت بگیرد شاید بتوان چند نفر با مفکوره عصر دایناسور را در افغانستان امروزی پیدا کرد. آقای چون می‌گوید: «یک نفر، حتی اگر یک نفر را پیدا کنیم که با تحصیل دختران، کار زنان، انتخابات و آزادی‌های فردی مخالف باشد زنجیر ما با انسان‌های عصر دایناسور وصل می‌شود و پاسخ روشنی برای اغلب پرسش‌های باستانی‌مان پیدا می‌کنیم.»

آقای چون از افغان‌ها خواست که اگر کسی را با این خصوصیات می‌شناسند به مرکز مطالعات فسیل‌شناسی معرفی کنند.