رسانههای روسیه میگویند طالبان برای کاهش بار تحریمهای غرب دست به دامان روسیه شد
به گزارش خبرگزاریهای روسیه، طالبان در دیدار با سرگئ شویگو، دبیر شورای امنیت این کشور گفتند این گروه برای کاهش بار تحریمهای غرب به کمک مسکو نیاز دارد. مسدود شدن داراییهای افغانستان و ممنوعیت سفر رهبران طالبان، این گروه را تحت فشار قرار داده است.
سرگئی شویگو روز دوشنبه در راس هیئتی به کابل آمد و با مقامهای ارشد طالبان از جمله معاونان نخستوزیر و وزیران دفاع و داخله این گروه گفتوگو کرد.
خبرگزاریهای روسی گزارش دادند که شویگو همچنین به رهبران طالبان گفت که مسکو میخواهد برای دستیابی به صلح پایدار در افغانستان کمک کند.
به گزارش این آژانسها شویگو به طالبان گفته است: «اجازه دهید آمادگی ما برای برقراری گفتوگوی سیاسی سازنده بین کشورهایمان را تایید کنم و از جمله این اهداف، ایجاد جرقهای برای روند مصالحه بین افغانها خواهد بود.»
شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه با توجه به حضور نظامی چندین ساله امریکا در افغانستان گفته که امریکا باید نقش رهبری را در بازسازی افغانستان ایفا کند.
شویگو گفت که ایالات متحده که در سال ۲۰۲۱ پس از ۲۰ سال مداخله بهطور عجولانه نیروهای خود را از افغانستان خارج کرد، باید مسئولیت کمک به بازسازی این کشور را به عهده بگیرد.
دبیر شورای امنیت روسیه، امریکا را متهم به سرقت دارایی افغانستان کرده است.
او افزود: «ما در اینجا در مورد بازگرداندن داراییها صحبت میکنیم، وجوهی که به افغانها تعلق دارد و به نظر میرسد که قرار نیست که بازگردانده شوند، مانند (دارایی) بسیاری از کشورها مانند لیبیا و سوریه.»
این مقام ارشد روسی در کابل گفت که امریکا باید نهاد اصلی برای سرمایهگذاری در بازسازی افغانستان باشد.
عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیسالوزرای طالبان به شویگو گفته که حکومت طالبان برای کاهش بار تحریمهای غرب به کمک مسکو نیاز دارد.
به گزارش رسانههای روسیه، عبدالغنی برادر گفت: «ما تلاش کردهایم شرایط را برای رشد صادرات کالاهای افغانستان و رشد سرمایهگذاری خارجی فراهم کنیم.»
این مقام طالبان گفت که امریکا و غرب پس از بهقدرت رسیدن طالبان با مسدود کردن داراییهای افغانستان و اعمال ممنوعیت سفر بر رهبران این گروه، فشارها بر طالبان را بیشتر کرده است.
غنی افزود: «بنابراین ما منتظر هستیم تا فدراسیون روسیه به ما کمک کند تا این فشار را خنثی کنیم.»
میراث حضور روسیه در افغانستان
روسیه با میراث نه سال دخالت شوروی در افغانستان، حمایت از یک دولت مورد حمایت مسکو و مقاومت در برابر گروههای مجاهدین رو بهروست. در طول نه سال حضور ارتش سرخ در افغانستان در دهه هشتاد میلادی حدود ۱۵ هزار سرباز شوروی در این افغانستان کشته شدند.
وزارت خارجه روسیه ماه گذشته اعلام کرد که تصمیمی برای حذف طالبان از فهرست سازمانهای تروریستی گرفته شده است، اما باید رویههای قانونی در نظر گرفته شود.
شویگو هم در دیدارش از کابل به همکاری در استخراج مواد معدنی به عنوان نمونه بارز همکاری اقتصادی دو طرف اشاره کرد.
الکسی اورچوک، معاون نخستوزیر روسیه به مقامات طالبان گفت که روسیه میخواهد در پروژه ایجاد خط آهن در افغانستان مشارکت کند.