کرن دکر: طالبان می‌داند نماینده مردم نیست، برای همین اداره خود را موقت می‌نامد

کرن دکر، مسئول سیاست خارجی امریکا برای افغانستان در نشستی با خبرنگاران گفت که طالبان با حمایت مردم کابل را نگرفته است. خانم دکر گفت طالبان هم این را درک می‌کند و به همین دلیل، حکومت خود را اداره موقت می‌خواند.

کرن دکر: مشروعیتی که طالبان در خارج جستجو می‌کند، از داخل می‌آید

مسئول سیاست خارجی امریکا برای کابل که کار با افغانستان را از راه دور پیش می‌برد، به سردبیر اجرایی افغانستان اینترنشنال گفت: «ما منتظر هستیم که طالبان با افغان‌ها وارد گفت‌وگو شود و مشروعیت خود را از مردم بگیرد.»

خانم دکر تأکید کرد که هر کسی که بر افغانستان حکومت کند باید حمایت تمام مردم این کشور را داشته باشد، نه فقط برخی از آن‌ها.

مسئول سیاست خارجی امریکا در افغانستان ادامه داد: «کار امریکا نیست که به افغانستان بگوید چه نوع حکومتی داشته باشد و چه باید بکند.»

این دیپلومات امریکایی درباره سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا در قبال افغانستان گفت که باید تا جنوری سال آینده منتظر ماند.

او افزود که تیم مسئول در قبال افغانستان، سیاست کنونی دولت امریکا را ادامه می‌دهد تا در چند ماه آینده و پس از ورود مقامات جدید، سیاست‌های جدید اتخاذ شود. خانم دکر ادامه داد که او با مقامات جدید همکاری خواهد کرد و تجربیات خود را با آن‌ها به اشتراک می‌گذارد.

این دیپلومات امریکایی درباره روند دوحه نیز گفت: «اتفاقات زیادی پشت پرده در حال وقوع است، اما هنوز به جایی نرسیده‌ایم که یک جلسه رسمی برگزار شود که در آن افراد، علاوه بر ملل متحد، حضور داشته باشند.»

کرن دکر افزود که از زمان برگزاری نشست سوم دوحه تاکنون، شکل‌گیری گروه‌های کاری در زمینه‌های اقتصاد و مواد مخدر زمان‌بر بوده است. او گفت که برای شکل‌گیری این کارگروه‌ها در کابل، نیویارک و دیگر شهرها جلسات زیادی برگزار شده است. یکی از این گروه‌ها تا پایان سال جاری شکل خواهد گرفت و گروه کاری دوم نیز در اوایل سال آینده ایجاد خواهد شد تا مقدمات نشست چهارم دوحه فراهم شود.

مسئول سیاست خارجی امریکا درباره حضور نهادهای مدنی و چهره‌های ضد طالبان در نشست بعدی دوحه گفت: «ما هنوز هم تعهد داریم که جلسه‌ای برگزار نکنیم که نمایندگان جامعه مدنی افغانستان در آن حضور نداشته باشند.»

او ابراز امیدواری کرد که سطح فعالیت‌ها در سال ۲۰۲۵ افزایش یابد. خانم دکر گفت که با همتایان روسی و ایرانی خود درباره روند دوحه گفت‌وگو نکرده است، اما با همتای چینی‌اش جلسه داشته است.

مسئول سیاست خارجی امریکا در افغانستان افزود: «در منطقه و جامعه جهانی شباهت‌های زیادی وجود دارد و همه موافقند که افغانستان نباید جایی برای رشد فعالیت‌های تروریستی باشد.»

او اضافه کرد: «این کشورها منابع مشترک زیادی با جهان دارند. ما نمی‌خواهیم بحران بشری بزرگتر شود، اقتصاد ضعیف‌تر شود، مهاجرت گسترش یابد، به اقتصاد شوک وارد شود و تروریسم گسترش یابد.»

اهمیت آموزش برای بقای افغانستان

مسئول سیاست خارجی امریکا در افغانستان درباره آموزش دختران افغان گفت که با «کارشناسان» صحبت می‌کند تا مشکل آموزش دختران محروم از تحصیل حل شود.

کرن دکر گفت که با کمک فناوری‌های جدید، از جمله تلفن‌های هوشمند و تلویزیون‌های ماهواره‌ای، صنف‌های درسی آنلاین برای دختران افغان برگزار می‌شود و به دخترانی که از این صنف‌ها فارغ‌التحصیل می‌شوند، سند فراغت رسمی در بخش‌های مختلف ارائه خواهد شد.

خانم دکر گفت: «اکنون این مردم افغانستان هستند که روشن می‌کنند آموزش یک حق است و آینده آن‌ها در گرو این آموزش است.» او تأکید کرد که «والدین افغان می‌خواهند که فرزندانشان آموزش ببینند و در زندگی اجتماعی شرکت کنند.»

مسئول سیاست خارجی امریکا در ادامه درباره رفتار طالبان با زنان افغان گفت که می‌خواهد آنها بدانند که صدای زنان افغان که در برابر سیاست سرکوب طالبان مبارزه می‌کنند، شنیده می‌شود.

کرن دکر افزود: «اگر طالبان خواهان روابط بهتر است، باید با زنان و مردان افغانستان روابط بهتری داشته باشد.» او همچنین گفت: «هر نوع مشروعیتی که طالبان بخواهند از جهان، باید ابتدا از داخل افغانستان و از دل مردم آن برخیزد.»