گروه هفت به دنبال موضع مشترک درباره حکم بازداشت نتانیاهو است

آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا، روز دوشنبه گفت که هفت کشور بزرگ صنعتی به دنبال اتخاذ موضعی مشترک در خصوص حکم بازداشت نخست‌وزیر اسرائیل توسط دادگاه لاهه اند. برخلاف امریکا، برخی از کشورهای عضو گروه هفت گفته اند حکم را عملی خواهند کرد.

دیوان کیفری بین‌المللی علاوه بر نتانیاهو، یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، و ابراهیم المصری، یکی از رهبران حماس را به اتهام جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت تحت تعقیب قرار داده است.

اسرائیل این تصمیم را «شرم‌آور و مضحک» توصیف کرده است.

تاجانی پس از میزبانی اولین نشست کاری از جلسه دو روزه وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه هفت گفت: «ما نیاز داریم در این مورد متحد باشیم.»

ایالات متحده، یکی از اعضای گروه هفت، تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی را رد کرده و جو بایدن، رئیس‌جمهور این کشور، این حکم را «غیرقابل‌قبول» خوانده است. در عوض کانادا و بریتانیا گفته اند که به اجرای احکام دادگاه لاهه پایبند اند. این به معنای آن است که نتانیاهو به بریتانیا و کانادا سفر نمی‌تواند.

احتمال دارد که گروه هفت در بیانیه پایانی نشست خود در خصوص حکم دادگاه موضع‌گیری کند.

تاجانی گفت: «ما در این مورد بحث کرده‌ایم و در حال تلاش برای یافتن یک توافق هستیم تا شاید بتوان بخشی از بیانیه نهایی را به این موضوع اختصاص داد.»

وزیر خارجه ایتالیا همچنین اعلام کرد که از همتایان خود از اردن، عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و قطر دعوت کرده تا به نشست گروه هفت در فیوجی، شهری نزدیک رم، بپیوندند.

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، گفت که این مذاکرات در شرایطی انجام می‌شود که امیدها برای دستیابی به توافق آتش‌بس در لبنان بین اسرائیل و حزب‌الله افزایش یافته است.

او افزود: «ما در حال گفت‌وگو با شرکای خود از کشورهای خلیج فارس و جهان عرب هستیم تا شاید بتوانیم حداقل یکی از چالش‌های بزرگ، یعنی وضعیت لبنان را حل کنیم و به یک آتش‌بس دست یابیم.»

بربوک گفت که اسرائیل و لبنان بیش از هر زمانی به توافق آتش بس نزدیک شده اند.

گروه هفت متشکل از کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان، بریتانیا و ایالات متحده است.