کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان؛ «جامعه جهانی سکوت را بشکند»
شماری از زنان معترض افغان با انتشار پیامهایی در پیوند به کارزار۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان، از بیتوجهی جامعه جهانی به وضعیت بحرانی زنان در افغانستان انتقاد کردهاند. آنان گفتهاند که کمپین محو خشونت فرصتی برای طرح مشکلات گسترده این زنان است.
زنان معترض روز یکشنبه با پخش ویدیوهایی در چارچوب کمپین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان، خواستار به رسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان شدند.
آنان تاکید کردهاند که با گذشت هر روز از تسلط طالبان، وضعیت زنان وخیمتر شده است.
زنان معترض در پیامهای ویدیویی از جامعه جهانی خواستهاند که «سکوت را بشکند و برای نجات زنان افغانستان از شرایط کنونی اقدام کند.»
به گفته زنان معترض، در این سه سال، مشکلات اجتماعی و روانی بیسابقهای بر زنان افغانستان تحمیل شده است.
جنبش نیروهای مترقی افغانستان نیز در پیامی به این مناسبت، خواستار به رسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان شد. این جنبش از جامعه جهانی خواست که رهبران طالبان را به خاطر جنایت جنگی و نقض گسترده حقوق بشر محاکمه کنند.
این جنبش در اعلامیهای افزود: «ما خواهان به محاکمه کشاندن طالبان به دادگاه بین المللی هستیم و آنچه را که طالبان بر مردم افغانستان تحمیل کرده اند؛ همه جنایت ضد بشری و ضد انسانی بشمار رفته و به عنوان متضررین از این بحران موجوده و حاکمیت ضد انسانی از مردم منطقه و جهان میخواهیم که در کنار مردم و زنان افغانستان بیاستند.»
شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان نیز به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان در بیانیهای ابراز امیدواری کرده که این روز فرصتی باشد تا مشکلات زنان افغانستان مورد توجه قرار گیرد.
در بیانیه این شبکه آمده است: «وضعیت زنان و دختران در سالهای اخیر، بهویژه پس از تسلط طالبان در آگست ۲۰۲۱، به شدت بحرانی شده است.»
به گفته این شبکه، زنان افغان اکنون با خشونتهای فزاینده، تحقیر اجتماعی، و بیعدالتیهای قانونی مواجه هستند. همچنین شرایط بحرانی کنونی موجب افزایش خشونتهای خانگی شده و زنان بدون حمایت قانونی یا اجتماعی قادر به تامین امنیت خود نیستند.
شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان هشدار داده که آمار خودکشی میان زنان و دختران جوان به طور نگرانکنندهای افزایش یافته است.
این نهاد خواستار توجه مداوم جامعه جهانی به وضعیت زنان و دختران در افغانستان و جلوگیری از نقض حقوق بشر در این زمینه شده است.
شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان همچنین از جامعه بینالمللی خواسته است که فشارها بر طالبان را افزایش دهد تا حقوق زنان و دختران را به رسمیت بشناسند و از ادامه نقض آن جلوگیری کنند.