مقام‌ها در خیبرپختونخوا: حمله مرگبار به زائران شیعه در پاراچنار ممکن است تروریستی باشد

پولیس ایالت خیبرتختونخوا روز پنجشنبه گفت که در حمله مردان مسلح به کاروان زائران شیعه در مسیر پاراچنار به پیشاور، دست‌کم ۳۸ نفر از جمله ۶ زن کشته و ۲۰ نفر زخمی شدند. یک مقام محلی گفت به رغم سابقه خصومت‌های فرقه‌ای، این حمله ممکن است تروریستی باشد.

جاویدالله محسود، معاون کمیسار منطقه کرم ایالت خیبرپختونخوا گفت که دو کاروان جداگانه از مردم شیعه هدف حمله «تروریست‌ها» قرار گرفتند. او به روزنامه دان گفت که حملات فرقه‌ای در گذشته رخ داده بود، اما در حمله روز پنجشنبه غیرنظامیان نیز هدف قرار گرفتند، بنابراین تروریستی بودن حمله را نمی‌توان رد کرد.

منطقه کرم در ماه‌های اخیر شاهد درگیری‌های فرقه‌ای بین اکثر مسلمانان سنی و اقلیت شیعیان بود که جان ده‌ها نفر را گرفت.

هیچ گروه مسئولیت حمله اخیر را بر عهده نگرفته است، هرچند تحریک طالبان پاکستانی در ایالت خیبرپختونخوا فعال است.

عظمت علی، یکی از مقامات پولیس محلی گفت چندین موتر در قالب یک کاروان از شهر پاراچنار به سمت پشاور، مرکز ایالت خیبر پختونخوا در حرکت بودند که هدف حمله افراد مسلح قرار گرفتند.

میرحسین ۳۵ ساله از شاهدان گفت که چهار مرد مسلح را دید که از یک وسیله نقلیه بیرون آمدند و به سمت بس‌ها و موترها تیراندازی کردند.

او گفت: «فکر می‌کنم افراد دیگری نیز از مزرعه نزدیک به کاروان موترها تیراندازی می‌کردند. تیراندازی حدود ۴۰ دقیقه ادامه داشت. من صدای فریاد زنان را می‌شنیدم و مردم فریاد می‌زدند که کمک کنید.»

ابن علی بانگش، از بستگان یکی از قربانیان این حمله را غم انگیزترین روز در تاریخ منطقه کرم توصیف کرد.

او گفت:«بیش از ۴۰ نفر از مردم ما شهید شدند. این یک موضوع شرم‌آور برای دولت است».

باقر حیدری، یکی از رهبران محلی شیعیان ضمن محکوم کرد این حمله گفت که احتمال افزایش تعداد کشته‌ها وجود دارد. او مقامات محلی را متهم کرد که با وجود نگرانی از حملات احتمالی توسط شبه نظامیانی که اخیرا شیعیان را در کورم تهدید کرده بودند، امنیت کافی برای کاروان بیش از ۱۰۰ واسطه نقلیه فراهم نکردند.

مغازه‌داران در پاراچنار، مرکز منطقه کرم گفتند در اعتراض به این حمله فردا جمعه اعتصاب خواهند کرد.

خصومت‌های فرقه‌ای در پاکستان

شیعیان حدود ۱۵ درصد از جمعیت ۲۴۰ میلیونی پاکستان را تشکیل می‌دهند. پاکستان در گذشته بارها شاهد حملات فرقه‌ای بوده است.

تنش‌ها بین جوامع شیعه و سنی برای دهه‌ها در برخی مناطق، به ویژه در بخش‌هایی از منطقه کرم خیبر پختونخوا که شیعیان اکثریت هستند، وجود داشته است. در ماه جولای امسال نزدیک به ۵۰ نفر از هر دو طرف بر اثر اختلافات بر سر زمین در منطقه کرم کشته شدند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارشی گفت که ابتدا درگیری بین سنی‌ها و شیعیان بر سر زمین در ماه جولای بر سر زمین آغاز شد، اما پس از آن این اختلافات به خشونت فرقه‌ای تبدیل شد که تا کنون جان ده‌ها نفر را گرفته است.

این در حالی است که ایالت خیبر پختونخوا کانون حملات تحریک طالبان پاکستانی نیز است. خشونت‌ها در این ایالت در ماه‌های اخیر شدت گرفته است.