عبدالکبیر: با ۴۰ کشور روابط داریم و به کشورهای دیگر هم نماینده میفرستیم
معاون سیاسی رئیسالوزرای طالبان در نشستی در ولایت غزنی، مدعی شد که این گروه با بیش از چهل کشور روابط سیاسی دارد. عبدالکبیر بدون ارایه چارچوب زمانی، افزود که طالبان در آیندهای نزدیک، نمایندگان سیاسی خود را به کشورهای دیگر هم اعزام خواهد کرد.
رادیو - تلویزیون ملی افغانستان تحت کنترول طالبان، روز چهارشنبه ۳۰ عقرب در گزارشی نوشت که عبدالکبیر این اظهارات را در نشست هماهنگی مردمی در ولایت غزنی گفته است.
عبدالکبیر افزود سیاست طالبان مستقل و غیروابسته است و بر اصل توازن به پیش میرود.
این مقام طالبان از چهل کشوری که این گروه با آن روابط سیاسی دارد، نامی نبرده و مشخص نکرده که این گروه به چه کشورهایی نمایندگان جدید خود را اعزام میکند.
هرچند شماری از کشورهای منطقه از جمله روسیه، اوزبیکستان، جمهوری اسلامی ایران، ترکمنستان، و قزاقستان با طالبان روابط دیپلوماتیک و اقتصادی دارند، اما با گذشت سه سال از اداره طالبان، تاکنون هیچ کشوری این گروه را به رسمیت نشناخته است.
طالبان میگوید این کشورها به رغم به رسمیت نشناختن، نمایندگان آن را پذیرفته است. عبدالکبیر گفته است با این سطحی از روابط طالبان نیازی به رسمیت شناختن ندارد.
اظهارات مولوی عبدالکبیر در حالی بیان شد که یما یاری، سفیر افغانستان در آلمان اعلام کرده به درخواست کشور میزبان از سمت خود کنار رفته است. برخی منابع دیپلوماتیک به افغانستان اینترنشنال گفتند احتمال دارد با تغییرات جدید، سفارت افغانستان در آلمان رابطه نزدیکتری با طالبان برقرار کند.
جامعه جهانی در سه سال گذشته بارها خواهان تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان و احترام به حقوق زنان و دختران شدهاند. با این حال طالبان این درخواستها را دخالت در امور خود خوانده و مدعی شدهاند که طبق «شریعت اسلام» عمل میکنند.
عبدالکبیر در نشست غزنی با تکرار مواضع قبلی طالبان گفت که این گروه «هرگز بر سر دین و کشور با کسی معامله نمیکند.»