سی‌ان‌ان: افراد ال‌جی‌بی‌تی‌کیو در زندان‌های طالبان مورد شکنجه و تجاوز جنسی قرار می‌گیرند

شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت که افراد ال‌جی‌بی‌تی‌کیو در افغانستان در بازداشت‌های طالبان مورد خشونت فیزیکی و تجاوز جنسی قرار می‌گیرند. شماری از آنان به سی‌ان‌ان گفته‌اند که مورد تجاوز، شکنجه، خفگی و شلاق با زنجیر فلزی قرار گرفته‌اند.

طالبان گزارش‌ها درباره شکنجه و تجاوز به جامعه رنگین کمان افغانستان را تکذیب کرده است. سخنگوی وزارت خارجه طالبان در پاسخ به یافته‌های سی‌ان‌ان گفت: «اعمالی مانند همجنس‌گرایی، حیوان‌بازی و دیگر انحرافات که با شریعت اسلامی تضاد دارند، غیرقانونی هستند و مرتکبین در چارچوب قانونی مجازات می‌شوند.»

سهراب جوان ۱۹ ساله‌ به سی‌ان‌ان گفت که پس از بازداشت توسط طالبان، بارها مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است. او می‌گوید «پس از شکنجه و تجاوز، بدنم، آرزوی مرگ می‌کرد.»

آرتمیس اکبری، مدیر سازمان ال‌جی‌بی‌تی‌کیوپلاس افغان به سی‌ان‌ان گفت خشونت، شکنجه و تجاوز به عنوان ابزار سرکوبی علیه اقلیت‌های جنسی و جنسیتی اعمال می‌شود.

سازمان رنگین‌کمان افغانستان اخیر با نشر گزارشی اعلام کرد که طی سه سال گذشته دست‌کم ۹۸ فرد ال‌جی‌بی‌تی‌کیو به اتهامات مختلف در ۱۴ ولایت افغانستان در ملاء عام مجازات شده‌اند.

عبدل، دگرباش افغان به سی‌ان‌ان گفت که پس از بازداشت و شکنجه در افغانستان، به ایران فرار کرد و سپس به ترکیه رفت، اما امسال به افغانستان اخراج شد. او در افغانستان مجددا بازداشت شده و دوباره مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار گرفته است.

عبدل می‌گوید که برای زنده ماندن اکنون دوباره در مخفیگاه زندگی می‌کند و خانواده و دوستانش نیز او را طرد کرده‌اند.

سازمان حقوق بشری روشنیا که برای حقوق افراد ال‌جی‌بی‌تی‌کیو دادخواهی می‌کند به سی‌ان‌ان گفته که از سال ۲۰۲۱ در تماس با دست‌کم دو هزار اعضای جامعه رنگین کمانی افغانستان توانسته ۸۲۵ مورد خشونت علیه این افراد را ثبت کند.

براساس تحقیقات این سازمان، خشونت فیزیکی یکی از روش‌های معمول آزارگری است و بازداشت‌شدگان در زندان طالبان در تقریبا همیشه شکنجه می‌شوند.
نیلا گوشال، مدیر ارشد قانون و سیاست در موسسه غیرانتفاعی اوترایت اینترنشنال مستقر در امریکا گفت که دلایل متعددی وجود دارد که طالبان از خشونت جنسی به‌عنوان ابزاری برای سرکوب جامعه رنگین‌کمانی استفاده می‌کند.

گزارش افزوده به‌نظر می‌رسد که از زمان به قدرت رسیدن مجدد طالبان، این گروه رویکرد نظام‌یافته‌تری در سرکوب اقلیت‌های جنسی در پیش گرفته است.

دیوید آزبورن، مدیر پروژه نظارت بر حقوق بشر افغان ویتنس گفت که بسیاری از این سوءاستفاده‌ها به‌طور مخفیانه در بازداشتگاه‌های رسمی و غیررسمی رخ می‌دهد.

گزارش افزوده با بدتر شدن وضعیت حقوق بشری در افغانستان تحت حاکمیت طالبان، بسیاری از اقلیت‌های جنسی احساس می‌کنند که از سوی جامعه بین‌المللی رها شده‌اند. یک مرد ترنس افغان به سی‌ان‌ان گفت که زنان و جامعه رنگین‌کمانی افغانستان به طور مشترک از ستم نظام‌مند رنج می‌برند.