نگرانی از سلامت یک نظامی پیشین ناپدیدشده کانادایی در افغانستان
شبکه حمایت از کهنهسربازان کانادا روز سه شنبه گفت از ناپدیدشدن دیوید لِوری، افسر سابق نیروهای مسلح کانادا در افغانستان، عمیقاً نگران است. این شبکه گفت احتمالا طالبان آقای لِوری را بازداشت کرده است.
این شبکه روز سه شنبه در بیانیهای گفت: «ما به شدت نگران وضعیت دیوید لِوری هستیم که همه او را با نام دِیف کانادایی میشناسند.»
طبق این بیانیه، لِوری در تاریخ ۱۱ نوامبر، مصادف با روز یادبود سربازان جنگ، از فرودگاه کابل ناپدید شده است.
این شبکه افزود: «به نظر میرسد که او توسط حکومت افغانستان بازداشت شده باشد. در این زمان حساس، هرگونه گمانهزنی بیشتر میتواند غیرمفید باشد.»
او در سه سال گذشته بارها به افغانستان سفر کرده بود. شبکه حمایت از کهنهسربازان تاکید کرد که لِوری همیشه با استفاده از مدارک معتبر صادر شده از سوی حکومت طالبان به افغانستان سفر کرده است.
این سازمان گفت با وزارت خارجه کانادا برای رهایی او در افغانستان در تماس است.
بریتنی فلچر، سخنگوی وزارت خارجه کانادا، روز جمعه، ۲۵ عقرب تایید کرد که این وزارتخانه از ناپدید شدن یک شهروند کانادایی در افغانستان آگاه است.
او افزود: «مقامات کانادایی وضعیت را از نزدیک پیگیری میکنند. به دلیل ملاحظات امنیتی، در این مورد اطلاعات بیشتری نمیتوان ارائه کرد.»
پیشتر، جستین ترودو، نخستوزیر کانادا، گفت این کشور موضوع بازداشت احتمالی دیوید لِوری توسط طالبان را با جدیت تمام پیگیری میکند.
او در نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه در پرو، در پاسخ به سوالی درباره این پرونده گفت: «حکومت کانادا این قضیه را بسیار، بسیار جدی میگیرد.»
کانادا با حکومت طالبان روابط رسمی ندارد اما دیپلوماتهای کانادایی با نمایندگان طالبان بارها در قطر دیدار کرده و در مورد افغانستان با آنان صحبت کردند.
طالبان دستکم دو شهروند امریکا در افغانستان را بازداشت کرده است و خواهان تبادله آنان با اعضای این گروه در زندانهای امریکا شده است.
دیوید لِوری صاحب یک شرکت امنیتی خصوصی در کانادا است. به گفته شبکه کهنهسربازان، لِوری به همراه جونپینگ، همسرش و برانت، پسرش پس از سقوط دولت افغانستان در سال ۲۰۲۱ به تخلیه خانوادههای افغان کمک کردند.
لِوری در یکی از مصاحبههای اخیر خود با رادیوی سیبی سی گفته بود که در دسمبر ۲۰۲۱ به کابل بازگشت تا خانه و کسب و کار خود را از طالبان پس گیرد و به فعالیتش در افغانستان ادامه بدهد.
لِوری افغانستان را «خانه دوم خود» خوانده است.