امرالله صالح می‌گوید هند با تعامل با طالبان نباید جایگاه‌اش را در افغانستان به خطر اندازد

امرالله صالح، معاون رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، با اشاره به بهبود روابط هند با طالبان، به دهلی نو هشدار داد که نباید محبوبیت‌اش را در میان مردم افغانستان به خطر اندازد. صالح در مصاحبه با یک رسانه هندی گفت هند افغانستان را از دست داده است.

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که هند در حال عادی‌سازی روابط خود با طالبان است. این کشور بخش‌هایی از سفارت خود را در کابل بازگشایی کرده و نماینده طالبان را در قنسولگری بمبئی پذیرفته است. دیپلومات‌های سابق افغانستان در هند به دلیل فشار طالبان این کشور را ترک کردند.

در همین حال، دهلی هرگونه روابط با متحدان سابق خود در افغانستان را تعلیق کرده است. برخی منابع می‌گویند که دهلی نو حتی به اعضای جبهه مقاومت ملی و رهبران سیاسی سابق ویزا صادر نکرده است.

امرالله صالح در مصاحبه با روزنامه پرینت تاکید کرد که هند نباید خود را با طالبان ارتباط دهد و اگر می‌خواهد با این گروه تعامل داشته باشد، باید با بخش‌های مختلف جامعه افغانستان در ارتباط باشد.

معاون پیشین ریاست جمهوری گفت: «طالبان نباید به هند دیکته کند که با چه کسانی صحبت کند، کجا سرمایه‌گذاری کند و به چه کسانی ویزا بدهد یا ندهد.»

وی افزود: «هند باید تصویری را که در طول ۷۰ سال و هزاران سال از روابط مردم با مردم به دست آورده، حفظ کند. هند نباید آن شهرت و تصویر خود را با تعامل تنها با طالبان به خطر بیندازد.»

صالح تصریح کرد که تعامل دهلی نو با طالبان «به‌طور حتم شبیه به رویکرد پاکستان خواهد بود.»

صالح همچنین گفت که هند باید رویکردی متوازن در پیش گیرد تا حسن‌نیت مردم افغانستان را حفظ کرده و تصویری را که از خود در طول دهه‌ها ساخته است، پایدار نگه دارد.

معاون پیشین رئیس‌جمهور افغانستان اضافه کرد که او واقع‌گرایی نهفته در تعامل دهلی با طالبان را درک می‌کند، اما تعامل با طالبان نباید به عنوان ادامه ۷۰ سال گذشته یا هزاران سال قبل از ظهور طالبان دیده شود. او گفت که «این یک فصل بسیار غیرطبیعی از تاریخ ماست.»

امرالله صالح در طول دوران کاری‌اش در افغانستان روابط نزدیکی با دهلی نو داشت. او همان‌قدر که به دهلی نزدیک بود، با پاکستان درگیر بود. اظهارات صالح نشان‌دهنده نگرانی او از نزدیکی دهلی نو با طالبان است.

هند پس از کنترول طالبان بر افغانستان، صدور ویزا به شهروندان افغانستان را متوقف کرد. اما طالبان از دهلی نو خواسته است که صدور ویزا را از سر گیرد. به تازگی جی‌پی‌سینگ، مسئول بخش افغانستان، پاکستان و ایران در وزارت خارجه هند، به کابل سفر کرده و با مقام‌های طالبان از جمله وزیران خارجه و دفاع این گروه دیدار کرد.