طالبان در دو سال بیش از ۶۶ هزار جریب زمین را در کابل پس گرفته است
وزارت عدلیه طالبان روز یکشنبه اعلام کرد در دو سال گذشته بیش از ۶۶ هزار جریب زمین دولتی را در کابل پس گرفته است. کمیسیون جلوگیری از غصب زمین طالبان گفت جلوگیری از غصب زمینهای «امارتی» و بازپسگیری آن از اهداف اصلی این گروه است.
براساس اعلامیه وزارت عدلیه طالبان، این زمینها در مناطقی از جمله تپه مرنجان (ناحیه هشتم)، تپه ده کیپک (ناحیه هفدهم)، ساحه چهل دختران (ناحیه بیستم)، پلچرخی (ناحیه بیست و یکم)، ولسوالی پغمان و دیگر نقاط کابل قرار دارند.
در اعلامیه همچنین آمده است: «جلوگیری از غصب زمینهای امارتی (دولتی) و بازپسگیری زمینهای غصبشده از اولویتهای امارت اسلامی افغانستان است و کمیسیون جلوگیری از غصب زمینها برای تحقق این هدف ایجاد شده است.»
براساس این اعلامیه، روند بازپسگیری زمینهای غصبشده از زورمندان در سراسر افغانستان به سرعت در حال انجام است.
طالبان به همین منظور در اسد ۱۴۰۰ خورشیدی کمیسیونی ویژه تشکیل داد. همچنین، محاکم ویژهای در چهار زون مختلف برای بررسی موارد غصب زمین تاسیس کرده است.
مصادره زمینها و املاک مقامات پیشین
منابع مستقل میگویند در بسیاری از موارد، طالبان زمینها و املاک مقامات حکومت پیشین افغانستان را مصادره کرده است.
یک منبع آگاه به افغانستان اینترنشنال گفت:«طالبان از طریق کمیسیون ویژه خود، خانههایی را که در کنار قطعات اردوی سابق قرار داشت و حتی مردم از دوره حزب دموکراتیک خلق در آن زندگی میکردند، از ساکنان تخلیه کرده و به افراد خود داده است.»
این منبع افزود زمینهای توزیعشده به افسران و کارمندان نهادهای امنیتی سابق در دو دهه گذشته نیز یا تخریب شده یا به افراد طالبان اختصاص داده شده اند.
به گفته این منبع، «آن عده مقامات حکومت پیشین که با طالبان همکاری نکردند، خانههای شان مصادره شده، اما کسانی که محرمانه با طالبان در ارتباط بودند، توانستهاند املاک خود را حفظ کنند.»
این منبع تاکید کرد که کمیسیون استرداد زمین طالبان به ابزاری برای فشار به مقامات پیشین و مخالفان سیاسی تبدیل شده است.
گزارشها حاکی است که مقامات طالبان خانههای اکثر مقامات پیشین، از جمله اشرف غنی و امرالله صالح در کابل، عطا محمد نور در بلخ، و جنرال رازق اچکزی در قندهار را گرفته اند. همچنین، برخی شهرکهای خصوصی نیز از سوی این گروه مصادره شده است.