سربازی مشاور امنیت ملی دولت ترامپ می‌شود که سابقه جنگ با طالبان را دارد

رسانه‌ها خبر دادند دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور منتخب امریکا،‌ مایک والتز، عضو کانگرس و کهنه‌سرباز ایالات متحده در افغانستان را به‌عنوان مشاور امنیت ملی خود برگزیده است. والتز ۲۷ سال در ارتش و گارد ملی امریکا خدمت کرده و سابقه جنگ با طالبان را دارد.

او در حال حاضر نماینده فلوریدا در مجلس نمایندگان امریکا و از حامیان برجسته دونالد ترامپ است.

مایک والتز، ۵۰ ساله، تجربیات نظامی و سیاسی خود را در کتابی تحت عنوان «دیپلومات جنگجو: نبردهای یک کلاه‌سبز از واشنگتن تا افغانستان» منتشر کرده است.

ولتز از منتقدان نحوه مدیریت خروج امریکا از افغانستان از سوی اداره جو بایدن است و این روند را «شرم‌آور» توصیف کرده است.

او همچنین در ماه میزان پارسال، در نشستی در کانگرس گفت که طالبان به کشتار نظامیان پیشین افغانستان و آزار و اذیت آن‌ها ادامه داده‌ است.

این نظامی امریکایی در ماه دلو پارسال، در یک نشست استماعیه در کانگرس که زلمی خلیلزاد فراخوانده شده بود، از نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان که گفته بود طالبان در مهار القاعده و داعش موفق عمل کرده، انتقاد کرد. آقای والتز گفت که «اتکا به یک گروه تروریستی برای از بین بردن یک گروه تروریستی دیگر، خطرناک و اشتباه بزرگ است.»

والتز در ماه قوس ۱۴۰۱ با اشاره به مجازات شهروندان افغانستان توسط طالبان، گفت در افغانستان زنان سرکوب و کودکان رادیکالیزه شد‌ه‌اند و نسل دیگری از تروریست‌ها برای حمله به ایالات متحده استخدام می‌شوند.

این مقام امریکایی در سنبله پارسال به فاکس‌نیوز گفت القاعده در افغانستان به کمک حکومت طالبان و تجهیزات امریکایی، بار دیگر در حال احیای مجدد و تحقق «رویای بن‌لادن» است. مایک والتز افزود که سربازان امریکا مجبورند در آینده دوباره به افغانستان برگردند و با تروریسم بجنگند.

او در یادداشتی در شبکه اکس با کنایه نوشت: «اما هیچ یکی از مقام‌های اداره جو بایدن استعفا نکرد یا برکنار نشد.»

آقای والتز همچنین از منتقدان سرسخت چین و فعالیت‌های بیجینگ در منطقه آسیا پسیفیک است. در کنار این، او به دنبال تهاجم روسیه به اوکراین، از جو بایدن خواست که تسلیحات بیشتری در اختیار اوکراین قرار دهد.

مشاور امنیت ملی امریکا مقام قدرتمندی در دولت امریکا است که برخلاف بسیاری از مناصب ارشد دولت در ایالات متحده، انتصاب او مستلزم تایید مجلس سنا نیست.