زندانی سابق امریکایی علیه طالبان در دادگاهی در ایالات متحده شکایت کرد

کتلین کولمن، شهروند امریکایی که پنج سال در نزد طالبان و شبکه حقانی زندانی بود، در دادگاهی در ایالت پنسیلوانیای امریکا علیه طالبان شکایت کرده است. هدف این شکایت، پاسخگو کردن شبکه حقانی و طالبان به عنوان دو گروه تروریستی عنوان شده است.

کولمن و همسرش که بعدا از یک دیگر جدا شدند، در سال ۲۰۱۲ توسط طالبان ربوده شدند. او هنگام اسارت هفت ماهه باردار بود. این خانواده سرانجام در اکتبر ۲۰۱۷ توسط نیروهای پاکستانی و پس از یک درگیری در یک منطقه مرزی از چنگ طالبان آزاد شدند.

شرکت حقوقی ماتلی رایس، به نمایندگی از خانواده کولمن، شکایتی را تنظیم کرده و هفته جاری به یک دادگاه منطقه‌ای در پنسلوانیا ارائه کرده است. این شرکت روز جمعه، ۱۸ عقرب، در بیانیه‌ای گفت که در شکایت‌نامه کولمن اتهامات طالبان و حقانی، تروریسم بین‌المللی، ضرب و جرح، حبس غیرقانونی و ایجاد فشار روانی شدید مطرح شده است.

ایالات متحده شبکه حقانی و طالبان را گروه های تروریستی می‌شناسد. شکایت‌نامه کولمن هم با اشاره به قانون ضدتروریسم امریکا تنظیم شده است.

مایکل الزنر، وکیل شرکت موتلی رایس، در مورد آثار روانی و جسمی این اسارت بیان کرد: «زندگی کتلین هرگز به حالت عادی بازنخواهد گشت. آثار این تجربه نه تنها برای او بلکه برای فرزندانی که در دوران اسارت به دنیا آمده‌اند، تا پایان عمر همراه آنها خواهد بود.»

خانم کولمن در دوران حبس سه طفل به دنیا آورد.

در این شکایت آمده است که خانواده کولمن طی پنج سال اسارت تحت فشارهای جسمی، روانی، و اجتماعی شدیدی بودند و علاوه بر انزوا، مورد آزار و وحشت مداوم قرار گرفتند. بنا به این بیانیه، «شبکه حقانی و طالبان، از این خانواده به عنوان ابزاری برای تحت فشار قرار دادن کشورهای دیگر، از جمله ایالات متحده، استفاده کردند.»

این شکایت همچنین به نمایندگی از لیندا کولمن، مادر کتلین مطرح شده که برای بازگشت دختر و نوه‌هایش تلاش نکرد.

به نقل از لیندا در این بیانیه آمده است: «هیچ چیزی به اندازه بازگشت امن دختر و نوه‌هایم برای من ارزشمند نیست. سال‌ها نگرانی و بی‌اطلاعی، کابوسی روزانه برای من و خانواده‌ام بود.»

کولمن به عنوان شاکی اصلی این پرونده می‌گوید که هدفش دستیابی به عدالت برای سال‌های از دست رفته زندگی فرزندان و خود اوست. او تاکید دارد که به گروگان‌ گرفتن امریکایی‌ها نوعی تروریسم است که باید برای گروه‌هایی که این شهروندان را می‌ربایند، پیامدهای جدی داشته باشد.

او تصریح کرد: «اگر برای این اقدامات جنایی و غیرانسانی پیامدی نباشد، ممکن است به عنوان انگیزه‌ای برای دیگر تروریست‌ها برای تکرار این کار علیه امریکایی‌ها قلمداد شود.»