سازمان ملل از فراغت ۲۰ پرستار زن در دایکندی از دوره آموزشی دو ساله قابلگی خبر داد
آژانس پناهندگان سازمان ملل میگوید ۲۰ پرستار زن در دایکندی از یک برنامه آموزشی دو ساله قابلگی فارغ شدند. این سازمان نوشت که این برنامه آموزشی به هدف مقابله با میزان بلند مرگ و میر مادران و کودکان راهاندازی شده است.
آژانس پناهندگان سازمان ملل سهشنبه، ۱۵ عقرب در بیانیهای نوشت که این برنامه آموزشی برای زنان در دایکندی به حمایت دفتر اتحادیه اروپا از سوی موسسه «دبلیو استیای» تطبیق شده است.
دفتر پناهندگان سازمان ملل در افغانستان میگوید که دور جدید این برنامه برای گروهی از زنان در ولایت دایکندی آغاز شده است.
پیش از این، آژانس پناهندگان سازمان ملل در ۲۵ سنبله نیز از فراغت گروهی از زنان از رشته قابلگی در ولایت بامیان خبر داده بود. این سازمان گفته بود که این دومین گروهی از زنان در بامیان هستند که از برنامه آموزشی قابلگی فارغالتحصیل میشوند.
این در حالی است که اتحادیه اروپا در سوم عقرب اعلام کرد که هر دو ساعت یک مادر در افغانستان بهدلیل عوارض قابل پیشگیری جان میدهد. این سازمان گفت ۹۰ درصد از زنان به خدمات بهداشتی ضروری دسترسی ندارند و افغانستان یکی از بالاترین نرخهای مرگومیر مادران و کودکان در جهان را دارد.
بسیاری از مناطق دور افتاده در افغانستان به شدت با کمبود پرستار زن روبهرو است و مادران و کودکان زیادی به دلیل زایمان غیرمعیاری جانهای شان را از دست میدهند.
در همین حال، اتحادیه اروپا به مناسبت ۲۴ اکتبر، روز ملل متحد، اعلام کرد به حمایت مالی برای بهبود ارائه خدمات بهداشتی با کیفیت برای بیماران و گسترش خدمات صحی برای مادران، کودکان و نوجوانان در افغانستان متعهد است.
طالبان زنان را از رفتن به دانشگاه منع کرده و سازمان ملل به صورت محدود برخی زنان را آموزش میدهد.